Ik heb de revieuws gelezen maar het toch niet compleet kunnen geloven. Uiteindelijk is de taxi 2.15 uurtjes later aangekomen,hier moest ik zelf achter voor bellen. Daarna nog een persoon oph... See more
See what reviewers are saying
Ik ga geen gebruik maken van Valys omdat ik het niet vertrouw. Aan de chat niet vriendelijk en aan de telefoon onprofessioneel. Vanaf vandaag mogen zij mijn gegevens uit hun bestand wissen. Als ze de... See more
Zeer slechte service, ze laten mijn oma van het hof gewoon stikken terwijl ze naar een verjaardag moest . U moet u ten diepe schamen!!!!!! U klantenservice neemt al 2 dagen gewoon niet op. .🤬
De medewerkers waarbij je terechtkomt om een rit te reserveren zijn niet vriendelijk en spreken veelal niet correct Nederlands. Ik vind het een kwalijke zaak dat kwetsbare mensen met een beperking,... See more
Company details
Information provided by various external sources
Op familiebezoek of een dagje erop uit? Voor de korte afstanden is er in veel plaatsen een lokaal of regionaal vervoerssysteem, zoals de regiotaxi. Als u verder van huis wilt, volledig van deur tot deur met de taxi, dan is er Valys Basis.
Contact info
HOPELOOS 😩
Het bedrijf valys is geen bedrijf en zeker geen ster waard . Ik kan niet zeggen dat alle medewerkers slecht zijn want er zitten ook super lieve en behulpzame chauffeurs achter het stuur maar wat een onbeschoft en onvriendelijk bedrijf … met teveel onbeschofte chauffeurs in dienst ( hoe dan !!!!!! ) en dan die robot die je tegenwoordig aan de lijn krijgt dat is al een drama en tijd verspilling maar daarna een onbeschofte medewerker aan de lijn hebben is helemaal …. , mijn moeder was op de heenweg naar de taxi gevallen en die taxi chauffeur bleef gewoon zitten …🤬 hoe haal je het in je hoofd ! Heb je dan geen fatsoen … mijn moeder der scheenbeen is helemaal blauw , ze liep al twee x heen en weer van haar huis naar de taxi omdat ze haar tas en hondje niet tegelijk kon dragen en het regende kei hard ( vandaar dat die onbeschofte kerel bleef zitten vermoedelijk ) en het ergste is , ze geeft hem aan het einde nog een fooi ook van 2 euro …. Ik hoorde pas daarna wat er gebeurd was … ik heb gezegd je geeft pas fooi als iemand je netjes behandeld en respect heeft voor je en behulpzaam is … dus vanaf nu hou je je 2 euro maar in je zak en alleen geven als ze het verdienen en het is jammer dat ik hem dan niet meer ziet die beste man van de heenweg anders had ik de twee euro terug gevraagd onbeschofte vlegel en ik had zijn huid vol gescholden … ben je nu helemaal gek geworden , En begreep ook nog dat hij de hele weg keihard Arabisch of Pakistaans aan de telefoon gezeten heeft , Respectloos wezen bah ( ps heenweg 9:30 VLD - Zoetermeer besteld en deze … kwam pas 10:10 en terug weg Zoetermeer - VLD 19:30 besteld en kwam 20:20 uur
Terug weg moet ik nog horen maar die beste man was in ieder geval beleefd en stapte uit om twee tassen aan te pakken maar ik hoop door kassa en radar en deze reviews dat de overheid hier iets mee gaan doen … want dit is echt DRAMA
Moeders de opdracht gegeven om maar weer een rit coulance aan te vragen
En voor die taxichauffeur ( heenweg ) ga op beleefdheid curcus , je werkt voor hulp behoevende ouderen ! mafketel
Valys is onbetrouwbaar en onbereikbaar
Valys vervoert een kwetsbare doelgroep zoals bijvoorbeeld mijn verstandelijk gehandicapte zus met PKU-dieet. Gister had haar rit naar mij een dubbele reistijd zonder eten en drinken. Vandaag was de taxi een uur en 20 minuten te laat. De Vita Mobiliteit App gaf geen informatie. Valys liet me telefonisch ruim 23 minuten in de wacht staan en nam vervolgens niet op. Ook de chauffeur die uiteindelijk kwam had de rit pas een half uur ervoor doorgekregen en kon Valys ook niet bereiken. Helaas is deze ervaring niet nieuw maar haast standaard. Klagen bij Valys heeft geen zin. Ze beroepen zich op afspraken met ministerie dat ze alle reisaanvragen in moeten plannen terwijl ze weten onvoldoende chauffeurs te hebben. Dus wordt er willens en wetens gesold met een kwetsbare doelgroep.
Slechte ervaring met chauffeuse
Mijn oud tante kwam van Gorinchem naar Diemen. Half 10 was de ophaal tijd. Ze heeft 3 kwartier moeten wachten om vervolgens opgehaald te worden door een chagrijnige bijna boze chauffeuse. Mijn oud tante heeft hartproblemen en heeft een uur in onaangename omgeving moeten zitten. Waarna ze hier arriveert met paniek en hartkloppingen. Doe dit werk niet als je niet normaal om kan gaan met je klanten die over het algemeen allemaal iets van extra ondersteuning nodig hebben!
Petje af voor de chauffeurs!
Aardige, goede chauffeurs, geen radio aan, en ruim op tijd aangekomen. Het maakt uit waar je heen wilt. In mijn geval, van regio Hoorn (NH) naar Beetsterzwaag (Friesland). Voor deze ritten waren er maar 2 medepassagiers. Dus hoefde de chauffeur niet half Nederland door om ritten te combineren. Het blijft natuurlijk deelvervoer, maar mijn eerste ervaringen zijn alleen maar positief. Petje af voor de chauffeurs!
Wat een waardeloos bedrijf die valys
Wat een waardeloos bedrijf die valys. Super slecht weer. Ik ging met 3 vriendinnen naar een concert en zouden kwart over 5 opgehaald worden. Maar natuurlijk geen taxi. Ik heb een half uur aan de telefoon gehangen, voordat ik er eindelijk iemand aan had. Zegt die vrouw dat de taxi op 18 uur staat. Is hij gewoon verzet zonder overleg.Ze ging wat na vragen en zet mij in de wacht. Om vervolgens gewoon niet meer terug te komen aan de telefoon. Om 18:15 nog steeds geen taxi. En bellen had dus ook geen zin Mijn vriendin heeft uiteindelijk haar auto maar gehaald en zijn we zelf gaan rijden. Iets voor 7 belt er een taxi chauffeur dat hij er is. Ik het verhaal uitgelegd. Hij zei dat de taxi op half 7 stond. Is dus blijkbaar 2 x verzet, zonder mij in te lichten en te vragen of ik het daar mee eens ben. Dat kan blijkbaar zomaar, want wij gehandicapten hoeven nooit op tijd te zijn. Die hoef je niet in te lichten en die hoef je niet met respect te behandelen.
Die ritten worden gewoon zonder overleg zoveel mogelijk gecombineerd, al scheelt dat uren, om zoveel mogelijk geld te besparen. Hoe wij ons daar vervolgens door voelen is niet belangrijk.
Ik ben nog steeds zo boos. Een deel van mijn avond is hier echt heel erg door verpest.
Ik hoop echt van harte dat iedereen die hé mee te maken heeft gehad klachten blijft indienen en dat er dan hopelijk ook ooit eens wat mee gedaan word!
Alles ging er mis.
Alles ging er mis.. 3 uur op de taxi moeten wachten bij uitvaart zorg schandalig en Dan zeggen ze sorry er is een taxibedrijf failliet en t is druk... Geen woorden voor.. Mevr kwam de as van haar man halen en is verstandelijke beperkte en afhankelijk van rolstoel.. Helemaal doorweekt van urine en werd ook nog onwel.. Ik Ben behoorlijk pissig en dit krijgt nog een staartje... En dan moeten we nog een uur in de taxi
Afgesproken tijd wordt niet nagekomen Valys wijzigt ongevraagd de tijd in de rit.
Vorige week een reis via Valys geboekt waarbij ik om 17.11 opgehaald zou worden voor de terugreis vanaf de Heidelberglaan te Utrecht. Om 17.30 uur was er nog geen taxi, maar werd ik gebeld door het taxibedrijf dat de chauffeur het busje bij een laadpaal moest opladen omdat er niet genoeg stroom meer aanwezig was. Het busje zou tussen 17.45 uur en 18.00 uur komen. Om 18.00 uur was het busje er nog niet en heb ik zelf dat taxibedrijf gebeld en kreeg te horen dat de laadpaal stuk was en de chauffeur een andere laadpaal moest zoeken en daardoor vertraagd was, maar het busje was onderweg was. Om 17.46 uur krijg ik van Valys een email waarin mij meegedeeld werd dat mijn reis gewijzigd was, ophaaltijd was nu 18.00 uur! Tenslotte kwam het busje om 18.45 uur en was ik om 19.45 thuis. Ik heb de regels van Valys bekeken en gezien dat als een chauffeur meer dan een halfuur na de 15 minuten van de afgesproken tijd komt dat er dan een compensatieregeling gehanteerd wordt. Nu krijg ik de indruk dat Valys dus onder die compensatieregeling probeert uit te komen door de tijd van mijn geboekte reis zonder enige overleg maar te wijzigen in 18.00 uur. Telefonisch waren ze niet meer bereikbaar na 17.00 uur dus ik zal Valys hierover nu schriftelijk op de hoogte stellen van wat er vandaag is gebeurd en dat ik tot 18.45 uur heb zitten wachten op een taxi terwijl ze op hun site hebben staan dat ze een vervangende taxi sturen als de tijd niet gehaald kan worden. Dit is in mijn geval niet gebeurd. De chauffeur vond het allemaal heel vervelend zoals het gegaan was en dat ik zo lang heb moeten wachten en heeft oprechte excuses aan mij aangeboden.
UPDATE
Inmiddels heeft Valys gereageerd op mijn bericht en ze hebben aangegeven dat dit niet de bedoeling was dat deze rit zo verlopen is. De gereden kilometers zullen ze niet in rekening brengen en ook de kosten worden niet in rekening gebracht dus dit heeft Valys netjes opgelost voor mij.
Slecht slecht in begin eerste keer…
Slecht slecht in begin eerste keer gebruikte ging goed. Maar laatste tijd vaak erg fout. Eerst bij mijn zoon paar keer fout. of ze hebben adres verkeerd om gedaan, of erg laat of bel niet voor ze komen. Bij mij Ook keer fout gegaan en nu vandaag weer ik zou 11:15 opgehaald worden het is al 12 uur geweest nog niemand ik ben ook al meer dan half uur aan telefoon krijg maar niemand te pakken. Waardeloos bedrijf. Het is ik nodig heb maar niet op leuke manier. voor mensen met autisme niet fijn.
Wat een verschrikking zeg
Wat een verschrikking zeg! Niet de eerste keer te laat! Maar als mijn gehandicapte vriend om 20.00 een taxi besteld ruim optijd! En de taxi is er nog niet om 22.45 dan moeten ze bij de planning echt achter de oren gaan krabben! Mijn maat moet van Veenendaal naar Amersfoort op de heenweg al vertraging maar 2 uur en 45 minuten op de terug weg slaat helemaal nergens op! Ik moet morgen ook gewoon werken! Het is mijn vriend dus mag blijven zitten maar door deze vertraging komt zijn hulp ook niet meer. Dus hij moet zonder te douchen naar bed en maar wachten tot morgen ochtend! Het slaat werkelijk nergens op. Door planning van kastje naar de muur gestuurd wilt meneer zijn rit prijs terug krijgen en kilometers moet hij morgen maar terug bellen. Ow want hij hoeft niet te werken
Tweede keer later ophalen
Vervelend. Vandaag hebben ze mijn vrouw en mij voor de 2de keer min of meer laten zitten door een avond voor vertrek te bellen met de mededeling dat we later opgehaald zouden worden. Deze keer betrof het een rit met tijdgarantie ivm een crematie. Risico niet meer kunnen nemen kan nl niet te laat bij een crematie aankomen...bedankt Valys.
Na de reviews te hebben gelezen vonden…
Na de reviews te hebben gelezen vonden we het erg spannend de eerste keer. Maar wat een fijne ervaring. Het boeken was een uitdaging omdat het bestemmingsadres nog niet gekoppeld was. De reis zelf verliep precies volgens afspraak. Via de Vita mobiliteit app kun je vanaf een uur van te voren de reis volgen. Klopte precies. 2 hele vriendelijke en behulpzame chauffeuses. Top.
Geen hulp met bagage.
Ik woon op 2,5 uur rijden van mijn moeder en tante (beiden 80+). Een rit helemaal met Valys van deur tot deur is eerder zeer slecht bevallen. Moeder was meer dan 4 uur (!) onderweg, omdat onderweg zoveel andere mensen moesten worden opgehaald en weggebracht. Moeder kan niet te lang achter elkaar zitten omdat zij dan erg pijnlijke benen krijgt. Mocht echter tijdens het stoppen voor het ophalen/uitstappen van andere mensen niet even de auto uit om haar benen te strekken. Na meer dan vier uur achter elkaar in de auto zitten kon zij haast niet meer lopen.
Vanwege die ervaring bedacht om moeder en tante dan met Valys Begeleid of Valys Vrij door de Valys taxi naar het station te laten brengen, waar zij dan begeleid zouden worden naar de trein en bij de overstap in Zwolle. Die begeleiding is nodig omdat beiden met rollator lopen en dan hun rolkoffertje voor de logeerpartij van 2 dagen niet zelf kunnen voorttrekken.
Valys klantenservice geeft echter aan dat begeleiders alleen de persoon begeleiden en geen hulp bieden bij het meenemen van bagage.
Zeer teleurstellend en boos makend. Hoeveel extra moeite kan het nu zijn om als begeleider 2 rolkoffertjes mee te rollen als je met de mensen van de auto naar de trein loopt.
Wat een flutbedrijf. Bijna iedere keer slechte ervaringen met Valys voor mijn moeder en tante. Ik heb hen maar geadviseerd in het vervolg een Uber te nemen. Duurder, maar zonder frustratie.
Al voor de 5 keer te laat of 59 km…
Al voor de 5 keer te laat of 59 km opgereden. Vandaag half 1 afspraak en weer niet op tijd. Als je belt krijg je een bandje. En wordt er verteld dat die gewoon een uur later komt. Mijn moeder van 88 weer aan de telefoon gehad en helemaal overstuur.
Goede dienstverlening en effectief en vriendelijk personeel
Boeken via website gaat soepel en snel.Alles werkt zoals het hoort (nooit vanzelfsprekend …!). En als je dan een fout maakt (verkeerde datum!), dan doet het vriendelijke en behulpzame personeel (goed bereikbaar via tel nr) ook ‘s nachts (00:30) in ‘ t weekend (!!), er alles aan je te helpen. Ook als dat betekent dat de gereserveerde reis moet worden veranderd naar een vroeger tijdstip welke eerder is dan de aangegeven minimum termijn. In dit geval voor volgende middag, uren later dan de (alleszins redelijke) deadline van 21:00 uur van de avond voorafgaand aan de reservering.
Dankzij dit mooie Valys (sowieso prima service) en haar bijzonder vriendelijk, behulpzaam én effectief personeel, kan Moeder (Oma) daardoor morgen gewoon op de verjaardag zijn van haar dochter! Ondanks de domme reserveringsfout van zoonlief ….
Chappeau en Dankjewel Jos !
You saved our day !
Tien sterren als die optie er was geweest!!
Dank en keep up the good work!
De mensen die aan de telefoon zitten…
De mensen die aan de telefoon zitten die hebben weinig verstand adres bestaat al jaren en jaren en jaren maar ze kan het niet vinden ik snap niet helemaal waarom je daar nog werkt
Een 1 is nog te hoog!
Een 1 is nog te hoog!
Afgelopen zaterdag zijn ze mij en mijn beste vriendin gewoon vergeten op te halen van Valys, 's avonds om half 9 stonden we in Scheveningen klaar en om kwart voor 11 kwam er dankzij de NS een taxi!
Mijn verhaal over rot-ritten (2) met de NS heeft 2x de krant gehaald helaas. Ik zou afgelopen zaterdag daardoor met een Valys ambassadeur reizen van Helmond naar Den Haag CS en vanaf Den Haag met taxi naar Scheveningen om deze 2 horror-ritten (Zie ED/AD etc) vergoed te krijgen. NS had álles betaald én geregeld. Ikzelf had Valys geregeld. Vrijdags kreeg ik 2x een telefoontje van Valys dat ze helaas géén ambassadeur hadden om de terugreis te begeleiden. Oke dat kan natuurlijk. Ik kreeg 2x te horen dat onze reis geheel door een taxi gedaan zou worden, dus niet per trein terug. Oké fijn dacht ik op dat moment terug, 's avonds in de trein vind ik het nooit zo prettig.
We hebben de heenreis als zeer goed ervaren. Heerlijk genoten van de Musical Frozen die dus ook betaald was door de NS en daarna nog heerlijk bij Restaurant Vitesse op Scheveningen boulevard gegeten. Rond kwart over 8 stonden we voor het Kurhaus te wachten, ik had een slecht voorgevoel dat we misschien verkeerd stonden ofzo dus ging alvast bellen. Vrouw aan de lijn pas na 20min wachten en er was helaas nog steeds geen taxi. Vrouw was best wel asociaal want ze gooide op, of ik werd in de wacht gezet en tja...toen niets meer...Want ze ging iets navragen. Ze bellen dan dus ook gewoon niet meer terug!
Inmiddels was het ná 9u en dus nog steeds geen taxi. Mijn vriendin ging valys bellen en ik de NS reisassistentie want tja...Die had ik beloofd te bellen als er ooit weer iets mis ging. Uiteindelijk rond kwart voor 10 kreeg mijn vriendin eindelijk (45min in de wacht!!!!) iemand te pakken. Nee de taxi zou pas rond 23u bij ons zijn WAT??? HOEZO??? Tussen half 9 en 9u (8.45u) was de afspraak, waarom bellen jullie niet eventjes?? Was dus mijn paniek reactie! Ik was al aan het hyperventileren want ik had al de taxichauffeur gesproken ondertussen en die zei letterlijk: Ze zijn jullie vergeten, ik kreeg 5min geleden te horen dat ik u moest komen ophalen en ik kom net terug van Maastricht dus het kan nog wel minimaal 1 uur duren! WTF? Mij vergeten ja! Even bellen om iets te overleggen doen ze dus niet.
NS had ondertussen 3 mensen aan 't bellen gezet met Valys, 1 op intern nummer en 1 met privé gsm en 1 met vaste lijn, exact dezelfde wachttijd 45min! Dat kan toch niet? Wat als je in nood bent? Enfin NS heeft een taxi voor mij geregeld, bleek dezelfde chauffeur te zijn als die door Valys gebeld was. Hij had er al een rit van 6u op zitten en moest dus eigenlijk pauze gaan houden, valys zei letterlijk tegen hem : Ach dan laat hun maar lekker in Scheveningen wachten! Nou ja?
Uiteindelijk in de taxi naar Helmond, kwart over 1 pas thuis, kapot en zwaar emotioneel ná 2 horror ritten van de NS nu horror rit van Valys! En wat geven ze als excuus op? Nou dat ze te weinig personeel hebben, ja zelfs té weinig om ons even te berichten dat ze ons pas rond 23u komen oppikken! Dat kan toch niet mensen? Dit is mindervalide vervoer!
Morgen komt er wederom een stukje in het ED hoor ik net van de journaliste...Hopelijk wordt er EINDELIJK iets gedaan aan dit schofterig gedrag. Waarom bellen ze mij vrijdags op 2x (2 verschillende personen die mij belden dus die hadden wel tijd?) om te zeggen dat ik gehele reis per taxi ga maken, waarom hadden ze dan toen niet gezegd, mevrouw dit gaat niet u gaat maar zelfstandig met de trein mee ofzo?? Had ik ook raar gevonden aangezien ze wisten dat ik het spannend vond, maar was ik wel 2,5u eerder thuis geweest en ietsjes minder emotioneel.
Mijn zus en ik zouden aankomende vrijdag met Valys naar de Efteling gaan, geannuleerd nu zelf want ik en mijn zus durven dit niet meer!
Waardeloos bedrijf
Waardeloos bedrijf. Af gezet worden op een verkeerd adres. Hoe ze je te woord staan aan de telefoon.... (lees: bellen om adres te wijzigen bij oa. de centrale) Geen woorden voor!!! Onbeschoft en opgefokt. Tot 3 keer toe in een discussie breken ze het telefoon gesprek gewoon af!! De woorden: Ik moest zelf maar uitzoeken hoe mijn cliënt thuis kwam in de avond. Maar wij gaan haar niet ophalen. Ajuus. Waarschuwing, ga absoluut nooit zaken doen met dit bedrijf!
Nooit op tijd
Nooit op tijd, de ene keer staan ze een uur te vroeg en de andere keer een uur te laat op de stoep. Nu krijg je ook nog zo een sprekende computer die je doodleuk verteld dat je rit weer eens 45 min te laat is om vervolgens de verbinding te verbreken. Erg klantvriendelijk maar niet heus!
2 uur later dan afgesproken en niet…
2 uur later dan afgesproken en niet bellen.
Vreselijk, slecht bedrijf!!
Helaas, ik kan niet 0 sterren geven
Vandaag zouden mijn ouders (88 en 90 jaar) om 17.00 uur opgehaald worden, om 17.30 uur heeft mijn moeder maar eens gebeld en zij kreeg het antwoord dat het druk was en dat ze maar moesten wachten op een telefoontje. Nou mooi niet. Wij (als mantelzorger voor onze ouders) zijn voor hun gaan bellen met Valys, 25 minuten aan de lijn gehangen voordat je een niet zo vriendelijke medewerker aan de lijn krijgt, die wel contact opnam met een vervoerder en doodleuk laat weten dat het nog 45 minuten gaat duren omdat de oorspronkelijke vervoerder vandaag had afgezegd en er een vervoerder uit een andere regio moest komen. Toen wij hiertegen protesteerden (je kunt 2 oudere mensen toch niet zo lang (1,5 uur in totaal) laten wachten) vroeg hij op een aparte manier: “ok, moet ik de rit annuleren?” waarop wij antwoorden hoe komen ze dan thuis en hij daarop weer zei, je dat moeten jullie zelf maar regelen.
Belachelijk. Dit trouwens al de 2e keer dat ze 1,5 uur moesten wachten voor dat ze opgehaald werden.
Valystaxi; Neem geen ritten aan als je geen dienstverlening kunt leveren en geen ophaaltijd kunt garanderen.
De communicatie is waardeloos! Ja, je krijgt excuses … maar wat hebben we daaraan. Ok, ze hoeven de rit niet te betalen, maar daar zijn de mensen op dat moment niet mee geholpen.
Deze firma vervoert over het algemeen oudere mensen en ze doen veel te lang over de ritten, van Venlo naar Maastricht, normaal iets voor 50 minuten, met Valys 1 uur en 45 minuten. De oudere mensen kunnen vaak zo lang niet in een auto zitten.
Hadden we maar een goed alternatief.
The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.