Ik heb de revieuws gelezen maar het toch niet compleet kunnen geloven. Uiteindelijk is de taxi 2.15 uurtjes later aangekomen,hier moest ik zelf achter voor bellen. Daarna nog een persoon oph... See more
See what reviewers are saying
Ik ga geen gebruik maken van Valys omdat ik het niet vertrouw. Aan de chat niet vriendelijk en aan de telefoon onprofessioneel. Vanaf vandaag mogen zij mijn gegevens uit hun bestand wissen. Als ze de... See more
Zeer slechte service, ze laten mijn oma van het hof gewoon stikken terwijl ze naar een verjaardag moest . U moet u ten diepe schamen!!!!!! U klantenservice neemt al 2 dagen gewoon niet op. .🤬
De medewerkers waarbij je terechtkomt om een rit te reserveren zijn niet vriendelijk en spreken veelal niet correct Nederlands. Ik vind het een kwalijke zaak dat kwetsbare mensen met een beperking,... See more
Company details
Information provided by various external sources
Op familiebezoek of een dagje erop uit? Voor de korte afstanden is er in veel plaatsen een lokaal of regionaal vervoerssysteem, zoals de regiotaxi. Als u verder van huis wilt, volledig van deur tot deur met de taxi, dan is er Valys Basis.
Contact info
Eerste rit geboekt...na een half uur…
Eerste rit geboekt...na een half uur nog niks ..gebeld met de centrale en bleek dat de taxi NOG een half uur nodig had om me op te halen ..alles afgezegd want ik redde mijn afspraak sowieso niet meer.... Waardeloos
Gewoon niet opgehaald vandaag!
Vorige week gebeld voor vandaag. Zit thuis te wachten, geen taxi die komt. Bel om te vragen of ik nog opgehaald wordt,drukken ze asociaal de telefoon weg! Ik bel terug andere medewerker die beweerd dat ik opgehaald ben en op plaats van bestemming ben. Sorry hoor! Maar ik weet toch echt nog waar ik mij bevind. Waag het niet om hier een rekening voor te sturen. Een tip, ook aan de vele andere reviews te zien, leid u personeel klantvriendelijk op,
want daar schort behoorlijk wat aan !
Onbegrip, geen empathie en geen logica
Mijn moeder van 91wilde na 5 jaar weer eens gebruik maken van Valys. Ik, haar dochter, heb de reservering gemaakt. Mijn moeder loopt met een rollator dus ik vraag aan de medewerker een bus met een lage opstap. Dit wordt genoteerd. Vervolgens komt er een bus met heen hele hoge opstap. Volgens de klantenservice kunnen ze geen lage opstap garanderen, had ik op de site moeten kijken. Naast het feit dat ik geen enkele empathie hoorde in dit klachtengesprek gaf ik ook aan dat de medewerker bij de reservering melding had moeten melden dat dit niet gegarandeerd is. Wat ik nog vreemder vind is dat het toch logisch is dat als men loopt met een hulpmiddel dat het onmogelijk is om een hoge bus te klimmen. Oh en de bus had geen krukje, daar moesten wij zelf maar voor zorgen. Nou nou nou wat een dienstverlening voor onze hulpbehoevende mensen waarvoor dit busje juist wordt aangeboden. De afdeling kan ook een cursus empathie gebruiken.
De rit van afgelopen zaterdag
De rit van afgelopen zaterdag:Mijn moeder (91) werd ruim twee uur te laat opgehaald. De chauffeur belde op de afgesproken tijd dat hij dit niet ging redden. Valys heeft een boekingsplicht vanuit het VWS. Tsja. Dat gaat niet werken als er een tekort aan chauffeurs is. Wij zijn een evenement hierdoor misgelopen wat een boel geld heeft gekost. En het ergste, mijn moeder in de stress. Je zal maar een beperking hebben. En, je kunt mij niet vertellen dat dit om 15 uur al niet bekend was dat dit in de soep ging lopen. Dan hadden we voor alternatief vervoer kunnen zorgen. Maar klagen bij Valys helpt niet. Want deze klachten zijn er al jaren. Echt om verdrietig van te worden. Dit wordt dus een klacht naar het ministerie. En, Valys nooit bellen als je een afspraak hebt!
Afspraken niet nakomen en communicatie is er niet
De afspraak was dat ik m'n hondje mee mocht nemen dat mocht ineens niet dus mn beesie de hele dag alleen geweest . ten twee heeft de terugreis 2 en half uur geduurd abnormaal geen communicatie niks ik moest van rijnsbirg naar Rotterdam maar ging van rijnsburg naar Uithoorn daarna Den haag en toen pas rotterdam er word je niets gezegt of verteld en de shafeur zegt je ook geen woord fijne communicatie zo ga je niet met mens3n om afspraak is afspraak 8k had aan de andere kant van Nederland kunnen wezen egt schandalig en je ook niet bellen dat ze verlaat zijn nee je word vier keer weg gedrukt en daarna word je zo behandelt
Snel en comfortabel
Zonder problemen voor het eerst een heen- en terugreis telefonisch bij Valys geboekt. Zowel op de heen- als de terugreis kwamen de taxi's op de afgesproken tijd voor rijden met vriendelijke, behulpzame en uitstekende chauffeurs. Snel en comfortabel gereisd.
Schofterig behandeld!
Schofterig behandeld!! Mijn moeder van bijna 86 en slecht ter been zou na een trouwerij van haar kleinkind om 20.30 uur opgehaald worden. Na meerdere keren gebeld te hebben waar de taxi bleef (hij was onderweg werd er gezegd) , zei de man aan de telefoon na de 4x gebeld te hebben dat hij de verbinding ging verbreken! Wat een waardeloze organisatie! Moeten ze verbieden dit! Oude mensje maar laten wachten! Niemand gezien! Eigenlijk ook geen 1 ster waard!
Te regelmatig ongemak
Dit bedrijf zou beter kunnen sleutelen aan hun communicatie, bepaalde chauffeurs formaliteit aanleren. Telkens uitgaan van een aangename rit is tot nu toe een dystopie.
1 ster is nog te veel voor dit bedrijf
1 ster is nog te veel voor dit bedrijf. Voor vandaag 12 u een rit geboekt. Om 12:15 was deze er nog niet. Op de website staat dat je dan direct moet bellen zodat er een vervangende taxi geregeld kan worden. Na een tijdje in de wacht te hebben gestaan, kregen we te horen dat het kwartier marge nog maar nauwelijks om was ( was inmiddels 12:22) en dat de taxi vast zo zou komen. Om half 1 mochten we weer bellen, als de taxi er dan nog niet was.
Om half 1 dus weer gebeld, deze mevrouw verbond ons door met de planning, waar we vervolgens een half uur in de wacht hebben gestaan, waarna de verbinding werd verbroken.
Ondertussen hebben we de afspraak waar we naartoe moesten, af moeten zeggen.
Omdat we uit respect voor andere passagiers de terugrit wel wilden annuleren, nog maar een keer gebeld. Wéér in de wacht. Uiteindelijk doorverbonden met de klantenservice, die wel opnam maar vervolgens zei: Ik ga ophangen want volgens mij kunt u mij niet horen.
Wat een aanfluiting. En dan te bedenken dat de mensen die van deze dienst afhankelijk zijn, ouderen en mensen met een beperking zijn.
Ja het is een drukke periode maar neem de ritten dan niet aan, communiceer met de cliënt wanneer een rit vertraagd is en geef de telefonisten iets van gesprekstraining hoe met mensen om te gaan.
Basis dienstverlening. Niks geks, andere vervoersbedrijven doen dat prima, zoals RMC.
Schandalig
Gisteren zou ik om 21.30 uur opgehaald worden,maar na 3 kwartier nog niets..toen heb ik gebeld en men zei dat het nog een half uur zou duren vanwege files!!
Laten er nou helemaal geen files om Alphen aan de Rijn staan!! Chauffeur reed 60 km,waar 80 km. toegestaan was,dus de hele weg rij auto's achter ons.
Kortom...ik was om 23.30 uur thuis.
Arme 2 vrouwen die nog veel verder weg moesten
een zeer teleurstellende en nare ervaring
Op eerste kerstdag reisde ik 's avonds van Abcoude naar Papendrecht als begeleider met mijn 83-jarige moeder mee met de Valys. De vervoerder was Taxi Noorderlicht. We werden als eersten keurig op tijd om 19.30 uur met een taxibus opgehaald. We waren echter Abcoude nog niet uit of de chauffeur reed over een obstakel op de weg. Het veroorzaakte een enorme klap, mede omdat de vering in de bus zeer slecht was. We reden naar Amsterdam alwaar er nog op 4 adressen passagiers moesten worden opgehaald. Dit duurde bij elkaar bijna 2 uur. Eén van de passagiers die we om 20.45 uur ophaalden, zou eigenlijk om 19 uur worden opgehaald.
De chauffeur deed dit werk al een aantal jaren toch leek hij weinig benul te hebben van de topografie van Nederland want hij sloeg meerdere malen verkeerd af. Ook kwam hij niet over als bekwaam chauffeur waardoor er onveilige situaties ontstonden. Op de snelweg reed hij bijna een auto klem tegen de vangrail. En later wilde hij tegen de richting in een weg inrijden waar onlangs de verkeerssituatie gewijzigd was.
De bus zelf was er ook al niet erg best aan toe. Alles rammelde, de vering was zeer slecht, we reden urenlang met beslagen ramen rond, de stoeltjes hadden zeer korte zittingen en er was weinig beenruimte. De spanbanden voor de rolstoel werkten niet naar behoren waardoor de passagier in de rolstoel niet goed vast zat.
De planning was zeer slecht waardoor wij als laatsten afgezet werden nadat wij 4,5 uur gereisd hadden voor zo'n 80 kilometer en om middernacht pas onze bestemming bereikten.
Ik begrijp heel goed dat het een drukke periode is, ik vind het echter een grof schandaal dat ouderen en mensen met een beperking, die juist met de Valys reizen om veilig van A naar B te komen, maar liefst 4,5 uur in zo'n abominabele en onveilige bus moeten zitten. Mijn moeder is niet flauw, maar zij was er op het laatst niet erg goed aan toe. En de chauffeur heeft ook geen enkele maal zijn excuses voor het ontstane ongemak aangeboden. Alles bij elkaar was het een zeer teleurstellende en nare ervaring.
Wat een prutsers!
Wat een prutsers!! Tante van 86 werd uit bed gebeld en 2,5 uur eerder opgehaald tweede kerstdag. Geen kerstontbijt en totaal overstuur richting Groningen! Super bedankt!
Een grote aanfluiting
Wat is dit een aanfluiting! Een dienst bedoeld voor ouderen en mensen met chronische ziekte, dus kwetsbare mensen. Ervaring vorige keer: chauffeur die de hele rit op z'n telefoon zat en met één hand stuurde. En deze keer: taxichauffeur die de adressen niet kon vinden, vier en een half uur in de taxi gezeten voor net 100 km, middernacht pas thuis. Doorgereden met een kapotte taxi waarin steeds meer alarmlampjes gingen branden en het sturen steeds moeilijker ging! De taxi staat inmiddels al een paar dagen voor het huis geparkeerd omdat er niet meer mee gereden kon worden. Onprofessioneel, onverantwoordelijk. VWS, ga in zee met een andere organisatie! Zo ga je niet om met kwetsbare mensen.
Vervoer op eerste kerstdag per ongeluk door Valys geannuleerd
Mijn schoonouders zouden met Valys naar ons toe komen vandaag, eerste Kerstdag, en weer opgehaald worden.
De terugweg is geannuleerd, omdat we ze toch zelf terug wilden brengen.
Met nadruk is doorgegeven dat het alleen om de terugweg zou gaan. Dit zou perfect geregeld worden.
We krijgen net een telefoontje dat ze al een half uur in de hal aan het wachten zijn en na een telefoontje met Valys blijkt dat toch alles geannuleerd is. Schande dat ze nu pech hebben en geen vervoer naar ons via Valys hebben. Geen oplossing via Valys mogelijk.
Waardeloos bedrijf!
Helaas moet ik een ster geven, liefst had ik er geen gegeven. Mijn 89 jarige vader zou met de rokstoeltaxi naar de opening van een nieuwe locatie van mijn werk gebracht worden. Een heel belangrijk moment, voor ons allebei gezien zijn ziekte en leeftijd. Hij is nooit gearriveerd, stond in zijn rolstoel met twee betaalde begeleiders klaar en ze hebben hem nooit opgehaald. Niet afgebeld, geen alternatief geboden. Waardeloze actie, waardeloze service!
Ik kreeg het advies van de WMO in de…
Ik kreeg het advies van de WMO in de provincie Zeeland dat je voor langere afstanden gebruik moet maken van taxi Valys. Alle digitale bewijzen geupload om een klantennummer te krijgen en ook kreeg Valys een automatische incasso machtiging ( verplicht bij hen ) maar helaas geen taxi kunnen boeken en afspraak gemist, verschrikkelijke ervaring !
Ben je 82 en word je zo behandeld
Mijn moeder van 82 had zich verheugd op een middagje met schoonzusters. Een maandag, afstand was 30 km. Om 11.45 zou ze worden opgehaald, dit werd 12.45. Daarna ging ze compleet de andere kant op, moesten ze nog ergens gaan laden, waarna ze er pas om 15.30!!! was. Om 16.15 werd ze weer opgehaald. Een foto liet duidelijk zien dat ze er uitgeput van was, uit ellende overweegt nu weer zelf achter het stuur te kruipen. Pff. wat een ongevoelig rot bedrijf is dit, hun beleid zou juist moeten zijn om dit soort mensen de dag van hun leven te bezorgen! Amateurs!
Valys? Een schildpad is sneller. Mits de schildpad op komt dagen natuurlijk...
Valys? Een schildpad is sneller. Mits de schildpad op komt dagen natuurlijk...
Op 08-10 een taxi voor een bewoner gereserveerd maar de taxi is nooit geweest. Een collega de rit laten rijden en je raadt het al: Valys stuurt een rekening voor een niet uitgevoerde rit.
En toen was het november.
Op 6,7 en 8 november proberen we een rit in te plannen via de site.
Maar daar zit een fout in het systeem en dan denk je "even bellen". Niet dus: valys niet bereikbaar en ook via de chat niet.
Daar bellen we op 09-11-2023 over omdat er wel een rit gereden moet worden.
De dame aan de lijn verstond bijna geen Nederlands en omdat vrijdagritten 24 uur vooraf ingepland moeten worden kan onze bewoner dus NIET met Valys.
Ze wilde wel de retour regelen maar ook dat was een drama: ze zette de retourrit niet van het verblijfadres naar het woonadres maar boekte het van woonadres naar verblijfadres. Ook de tijden snapte ze niet: 21:00u werd ineens 09:00.
Het is al weer maanden ellende met Valys en de site is gewoon niet goed.
Doe daar iets aan en iedereen is weer tevreden.
Vraagje: kunnen wij de ritkosten ook vergoed krijgen?
Wezep - Nij Beets is behalve de kilometers die gereden worden ook nog even 2 manuren werk namelijk.
En dat geldt ook voor 10-11: 2 manuren werk die wij NIET vergoed krijgen door jullie. Maar jullie rekenen de rit domweg wel.
Taxi kwam helemaal niet!
Mijn moeder zou bij ons komen om op onze kleine te passen, mijn vriend moest werken en ik moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Besteld ze keurig op tijd een taxi komen ze gewoon niet opdagen!! Als ze belt zeggen ze dat de taxi voor de deur stond en het donker in het huis was. Dat klopt sowieso niet want mijn moeder heeft slechte ogen (vandaar de taxi) en heeft dus licht nodig. En bovendien dan bel je toch even. Zelf ga ik met atax (ik mag niet rijden met de medicatie) en die belt telefonisch op als ze er zijn. Het is belachelijk dat je op deze manier met je klanten omgaat. Wij hebben hier allemaal zware hinder van ondervonden.
Grote teleurstelling
Drama. Totaal geen focus als t gaat om klantgerichtheid. Vraag je normale taxi omdat door ziekte het in een busje klimmen moeizaam gaat krijg je busje waarje in moet klimmen(wel heel aardige chauffeur die hielp). Moet je naar Dronten 30 a 35 minuut. Ruim van te voren om op tijd te komen Valys gereserveerd Meer dan 2 uur over gedaan. Kwam veel te laat . Dit is zo teleurstellend. Apeldoorn Zwolle Dronten. Volgende keer over Zutphen ?? Bestuurster aardig excuseerde zich. Ik maak weinig gebruik van Valys maar dit vond ik echt een teleurstelling.
The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.