Slechste service ooit!
Via onze bank werd DEKRA aangesteld voor een schadegeval (lek aan de douche), en eerlijk gezegd hadden we vanaf het begin moeten weten dat dit niet goed ging aflopen.
Bij een eerste bezoek concludeerde de “expert” na amper een blik dat er geen waterdichtingsdoek aanwezig zou zijn achter de tegels. Op basis daarvan werd meteen beslist dat de verzekering niet moest tussenkomen. Dossier afgesloten en doorgestuurd naar de bank — zonder grondig onderzoek.
Wij gingen uiteraard in beroep. Na veel discussie werd een onafhankelijke lekdetectie uitgevoerd, maar die kon de exacte oorzaak niet vaststellen. Openbreken was de enige oplossing.
Wat daarna volgde, was ronduit hallucinant:
• Volgens dezelfde expert zou de gevolgschade simpelweg opgelost kunnen worden door er over te schilderen.
• Opnieuw gingen we in beroep.
Na maanden aandringen en bemiddelen, werd er uiteindelijk toch opengebroken… en wat bleek?
👉 Er zat wel degelijk een waterdichtingsdoek.
Maar in plaats van hun fout toe te geven, kwam DEKRA met een nieuwe verklaring:
• Eerst geen doek
• Dan toch iets anders
• Uiteindelijk zou het water “via voegen naar boven stomen”
Elke keer een andere uitleg, telkens aangepast zodat de schade niet gedekt moest worden.
De loodgieter had nochtans een totaal andere (en logische) piste, maar daar werd weinig rekening mee gehouden.
Eindresultaat:
• De bank volgde het verslag van DEKRA
• Het lek werd uiteindelijk zo geïnterpreteerd dat het niet onder de dekking viel
• De gevolgschade? “Gewoon overschilderen”
Na meer dan een jaar bellen, mailen en strijden hebben we het opgegeven.
👉 Conclusie:
Een dossier dat van begin tot einde slecht werd behandeld, met tegenstrijdige conclusies en nul verantwoordelijkheid. Tot op vandaag onbegrijpelijk dat dit op deze manier kan verlopen zonder enige zelfreflectie.