Gå aldrig till Folktandvården Högdalen...Extremt illa behandlad
Extremt illa behandlad, både som patient och som person. Kunde man ge 0 stjärnor så hade jag gjort det. Receptionisterna är rätt trevliga & service inriktade, men det är inte dem som ska göra patienternas behandlingar...Jag har gått till Högdalens Folktandvård, och det är min värsta upplevelse i hela mitt liv.
Jag fick frågan om diagnoser vid undersökning och informerade dem om mina två NPF-diagnoser. De Tandläkaren bokade in mig på behandling utan att fråga, då hon såg ''jättemycket tandsten'' som ''måste tas bort för att inte leda till inflammation'' och hon bokar då in mig på två olika besök för samma behandling och menar att vi inte hinner klart på en behandling.
Tandläkaren hade fått min information från undersökningen och visste om diagnoserna. Ändå när jag ringer in och frågar varför det hela blev så dyrt och varför jag inte fick möjligheten att bestämma själv över bokningarna om det inte var akut (d.vs att jag behövde betala jättemycket ur min egna ficka som min försäkring ej räckte till) så säger hon att jag kanske borde ha med mig en person nästa gång som kan hjälpa mig att förstå, för att hon ''som tandläkare'' förstod att det inte var akut. Jag påminde henne då om att jag är patient och att hon måste förklara sådana saker, och att jag visst 'förstår' saker. Då säger hon alltså till mig att jag ''kanske inte förstår saker som normala människor gör i normalt fall''... Jag blir så ledsen att jag bara säger Hejdå och lägger på. Jag hade precis börjat våga säga att jag har dem här diagnoserna men tycker fortfarande att det är troligt jobbigt och pinsamt om folk märker eller vet, och det är något som för mig är väldigt privat.
Eftersom att jag bara hade akuta ärenden kvar att använda från min årliga försäkring så blev jag nu orolig efter fakturerings-situationen och vill dubbelkolla att min undersökning för mina käkleder, som blivit värre, faktiskt var inbokad som akut- annars behövde jag få veta hur rutinerna såg ut och vad mina möjligheter var. Jag blir uppringd en vecka senare på en lördag morgon av en kvinna som var hur otrevlig som helst och avbröt mig så många gånger att hon inte missade vad syftet med att jag ville ringa in var. Hon stoppade mig helt när hon hörde ordet 'ekonomi' och 'student' och röt då ifrån till mig och sa att det inte är hennes ansvar över hur min ekonomi ser ut. till slut blev jag så obekväm av att inte kunna nå fram till en vårdpersonal trots att jag hade ett helt vanligt tonläge, att jag sa att jag inte vill ha henne som behandlare och jag vill att hon avbokar min tid. Jag sa även att jag upplevde samtalet väldigt obehagligt och henne som otrevlig, varpå hon i princip sa att hon inte kan hjälpa hur jag känner och att hon inte gjort något. Det kändes som att hon under hela samtalet var i affekt och jag sa till sist då att hon måste kunna ta kritik från patienter som ibland kanske kommer med service inriktad feedback, att det är den del av att jobba inom vården, men hon var så obehaglig att jag lade på efter det för det gick verkligen inte att ha en produktiv konversation med henne. Då är jag alltså 27 år gammal och hon mycket äldre, och ändå är det jag som försöker lugna henne? Jag anmälde allt detta till patientnämnden och hade Folktandvården dela ut broschyrer på mitt universitet om tandvårdsbidrag, men jag vågar aldrig mer gå till Folktandvården på grund av hur jag blivit behandlad.
Min behandling har dessutom orsakat missfärgning och ilningar på mina framtänder (har aldrig någonsin hänt tidigare i mitt liv och då har jag gått regelbundet till tandläkaren) men jag har ringt receptionen varje dag i en vecka nu och lämnat meddelanden på växeln om att få bli uppringd, men varje gång jag blir det så slutar det aldrig med att tandläkaren som gjorde in behandling och ska ringa tillbaka gör det- trots att dem i receptionen ber henne att göra det.
Jag tycker det är otroligt oroväckande att sådana här människor får ta emot patienter och sköta deras behandlingar och tandvårds ekonomi.
10 October 2025
Unprompted review