Was een leerzame en gezellige basiscursus. Een duidelijke uitleg maar ook met een goede dosis humor en flair. Leuk gedaan! Enige kritiekpuntje: had het wel kunnen waarderen wanneer er een stukje brood... See more
Company replied
Overzichtelijke handvaten om druivenrassen en wijnen in kaart te brengen. Handig om een "taal" te hebben om wijnen te beschrijven. Ik had het leuker gevonden om juist niet de meest bekende rassen te b... See more
Company replied
De wijncursus was prettig opgebouwd en zeer geschikt voor mij als beginnende wijnproevers. De hoeveelheid informatie was goed, waardoor het overzichtelijk en behapbaar bleef. Robbert beschikt over v... See more
Company replied
Onwijs leuke cursussen met een vrolijke en bevlogen expert, Robert. Twee cursussen bij Cloud Wine gevolgd, niveau 2 & 3. Met verschillende gemengde groepen weet Robert iedere avond weer een leu... See more
Company replied
Cloud Wine biedt erkende wijncursussen bedoeld voor wijnliefhebbers en professionals. Een wijncursus van Cloud Wine geeft geen overvloed aan informatie, maar juist waardevolle wijnkennis vertaalt naar de praktijk. Wijnkennis die je direct kan toepassen bij het winkelschap, in een restaurant of bij je beroep! Zo kan je altijd een goede wijnkeuze maken. Volg een Cloud Wine wijncursus in Amsterdam of Utrecht.
Netherlands
Een leuke wijncursus met directe toepasbaarheid. Robert gaf de cursus goed, vakkundig en met veel enthousiasme. Door theorie direct in de praktijk te brengen hebben wij bij niveau 1 al een hoop facetten geleerd over wijn die wij direct kunnen gebruiken!

Reply from Cloud Wine
Robert is een hele enthousiaste wijnkenner die zn best heeft gedaan om zn eigen draai te geven aan de wijncursus. Daardoor is deze ook geschikt voor jongere mensen en vooral een hele leuke middag samen.
Op een aantrekkelijke manier helpt hij je aan kennis om uiteindelijk zelf je keuze te maken voor het type wijn dat bij je past en wat je zelf zou willen uitzoeken bij een slijter.

Reply from Cloud Wine
Leuke cursus en niet zo stijf (wat je bij wijncursussen meestal misschien toch wel iets meer verwacht). Stiekem toch veel geleerd in een paar uur tijd! Dikke aanrader! Alleen een nootje erbij zou lekker zijn ;).

Reply from Cloud Wine
Hele leuke, no nonsense manier om wijn te leren begrijpen. Gezellige groep op een knusse locatie. Cursusleider is enthousiast en toegankelijk, weet veel maar overlaadt je niet.

Reply from Cloud Wine
Robert weet ontzettend veel, geeft extra informatie en heeft leuke interactie met de groep. Het aanraden waard als je meer wil weten over wijn en wat je moet kiezen!

Reply from Cloud Wine
Goede voorbereiding. Veel geleerd in een korte tijd.

Leuk gepresenteerd.
Ongedwongen. Overzichtelijk.
Gezellig.

Reply from Cloud Wine
Leuke 1 avondse wijncursus gevolgd! Lekkere wijnen en goede uitleg.

Reply from Cloud Wine
Ontzettend leerzame avond voor beginners. Leuke host met ontzettend veel kennis en humor. Onze keuze in de supermarkt en op het terras is een stukje makkelijker geworden ;).

Reply from Cloud Wine
Het was een leuke cursus.
Heb echt iets geleerd.

Reply from Cloud Wine
Leerzame en bovendien erg leuke cursus, Robert brengt de theorie met veel humor en koppelt dit aan de praktijk. Je gaat naar huis met een goed beeld van wat jouw eigen wijnsmaak is!

Niveau 1 - wijn cursus
- leuke en leerzame cursus
- Robert laat je kennismaken met de belangrijkste karakteristieken van rode en witte wijn, op een praktische en laagdrempelige manier
- wijnen zijn lekker :)

Reply from Cloud Wine
Mooie instapcursus met veel interessante theorie. Zeker ook een leuke avond gehad met leuke mensen en een gezellige host!

Reply from Cloud Wine
Super leuke introductie cursus met interessante informatie over het herkennen van bepaalde wijnen en hoe maak je nou de juiste keuze. Goede wijnen geproeft en zeker nieuwschierig naar meer!

Reply from Cloud Wine
In 3 uur tijd kregen we 8 wijnen te proeven; 4 wit en 4 rood. Voor het proeven kregen we wat theorie voorgeschoteld over de basisprincipes, met als doel om onze wijnvoorkeur te ontdekken. De cursus was interactief en zat goed in elkaar!

Reply from Cloud Wine
Learn more about other kinds of reviews.