Nie zwracają pieniędzy na czas. Towar zwróciłam natychmiastowo, w dodatku tą firmą kurierską którą sugerowali (DHL). Przetrzymują pieniądze i klient musi się bawić w pisanie maili i wysyłanie ponagleń... See more
See what reviewers are saying
31.12.2025 zamówiłam dość słabo już dostępny telefon. Raty bez problemu, ale po zakupie i przeczytaniu opinii tutaj stresowałam się, czy wszystko będzie ok. 7.01 jednak telefon został dostarczony (do... See more
Tragiczny sklep. Sprzedają towar, którego nie maja. Obsługa kłamie na temat wysyłki, podczas pięciu prób kontaktu ani razu nie udzielono prawdziwych informacji, do tego infolinia to człowiek pracujący... See more
Uwaga, Kupiłem od Firmy ABFoto niby nowy, telefon Honor 400PRO. Po uruchomieniu okazało się że telefon był uruchomiony 2 miesiące wcześniej , czyli na dzień dobry o 2 miesiące mam krótszą gwarancję a... See more
Dno - nie polecam
Dno. Po zgłoszeniu zwrotu, klient dostaje zapewnienie, że wszystko jest procesowane. Po 14 dniach zwrot środków nie następuje. Telefon do działu zwrotów i reklamacji nie odpowiada. Kontakt mailowy się ucina. Na wezwania do przelania środków nikt nie odpowiada. Po zgłoszeniu sprawy do Uokiku, i upłynięciu ponad miesiąca czasu od chwili zgłoszenia reklamacji - oddali pieniądze. Nie polecam!!
Ponad 70 dni bez zwrotu środków za anulowanie.
Zakup 25.11.2024 anulowany po 14 dniach
Mamy 10.03.2025 i nadal nie otrzymałam zwrotu środków! Zdawkowy mail o przekazaniu sprawy do księgowości. Numer telefonu dedykowany zwrotom nie odpowiada ale Pan z ogólnej infolinii pomógł przyspieszyć zwrot. Środki ostatecznie otrzymałam po ok tygodniu dopominania się
AB Foto to zwykli złodzieje
AB Foto to zwykli złodzieje, stanowczo odradzam zakupy w tym pseudo sklepie. Nie maja wystawianego towaru. Gdy coś tam kupisz, zamówienie zostaje anulowane a zwrot pieniędzy graniczy z cudem. Sąd i prokurator powinien się tym zająć !!!
Zamówiłem telefon xaiomi14t w…
Zamówiłem telefon xaiomi14t w listopadzie na prezent 24 grudnia.. Zakup ratalny. Po podłączeniu prezentu do ładowania pojawił się komunikat że telefon jest zablokowany. Jako kradziony. Mam skontaktować się ze sprzedawcą lub policja. Policja już sprawdziła i nie bylo zgłoszenia kradzieży . Teraz pozostaje sprzedawca.
Przez sklep straciłem tysiąc złotych
Przez sklep straciłem tysiąc złotych. Odradzam, nieterminowi, nieprzyjemni. Nie ma z nimi komunikacji.
Brak zwrotu pieniędzy
Zamówienie anulowane 18.11 ze względu na niedotrzymanie terminu dostawy, mamy 10.12, a zwrotu pieniędzy nie widać.
Wystawiony towar niedostępny!!
Wystawiony towar niedostępny!!! Anulowane zamówienie! Brak jakiegokolwiek kontaktu! Brak zwrotu pieniędzy! Oszuści i złodzieje! PRZESTRZEGAM I NIE POLECAM!!!
Oszustwo! UWAGA!
Nie polecam! Najgorszy sprzedawca z jakim kiedykolwiek miałam do czynienia. Zamówienie z 5.11. 24 r. anulowane po 10 min. od jego złożenia i nadal brak zwrotu środków na konto, czekam już ponad 3 tygodnie. Dla mnie to zwykła kradzież. Niestety nie jestem odosobniona w tej sytuacji. Kontakt zerowy, nikt nie odpowiada na maile ani nie odbiera telefonu. Sprawa do sądu i komornik. CZYTAJCIE OPINIE PRZED ZAKUPEM!
Oszustwo
Anulowałem zamówienie 16 dni temu produktu, którego nie mieli na stanie i nadal czekam na zwrot pieniędzy. W wiadomości z potwierdzeniem anulowania zapewniali, że zwrot przyjdzie w ciagu 14 dni.
Jak by można było dać 0 gwiazdek
Jak by można było dać 0 gwiazdek - to bym dał 0
Sprzedają towary których nie mają na stanie
Bardzo długi czas oczekiwania .
Na zwrot pieniędzy też nie wiadomo ile się czeka
Opinia o sklepie AB Foto
Opinia o sklepie AB Foto. Miałem bardzo negatywne doświadczenie z zakupem w sklepie internetowym AB Foto. Zamówiłem telefon dnia 28 października 2024 roku, sugerując się informacją na stronie Ceneo, że wysyłka nastąpi w ciągu 1 dnia. Niestety, okazało się, że informacja ta była fałszywa, a zamówienie miało zostać zrealizowane dopiero około 6 listopada 2024 roku, o czym poinformował mnie konsultant sklepu 29 października 2024 roku. Pomimo anulowania zamówienia, do dnia 20 listopada 2024 roku nie otrzymałem zwrotu pieniędzy, co jest naruszeniem ustawy o prawach konsumenta. Próby kontaktu ze sklepem w celu wyjaśnienia sprawy i uzyskania zwrotu gotówki okazały się bezskuteczne. Na podstawie tego doświadczenia, sklep AB Foto wykazał się brakiem profesjonalizmu i nieuczciwymi praktykami handlowymi, co skłaniło mnie do podjęcia kroków prawnych, w tym zgłoszenia sprawy do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK). Na tej podstawie nie mogę polecić sklepu AB Foto innym konsumentom i zalecam ostrożność przy dokonywaniu zakupów w tym sklepie. Po 4 wezwaniach do zapłaty i zgłoszeniu do UOKiK zwrócili pieniądze.
Zadowolony klient
Nie wiem kto się uczepił tak tej firmy może konkurencja ja zamówiłem telefon iphone 16pro 9.11.2024r że względu na święta przesyłka dotarła dhl 15.11.2024r także polecam. Dodam, że cenę też mieli najniższa z wszystkich sklepów tj. 4999 zł do tego jako jedyny sklep internetowy daje możliwość 20 rat zero procent na nowy sprzęt. Wszędzie indziej na 16pro dalaj 10 lub 15 rat.
Niestety ja również zostałem oszukany
Niestety ja również zostałem oszukany. To nieprawdopodobne, że firma oszukująca i okradającą klientów nadal funkcjonuje i bezczelnie wysyla newsletter z ofertami. Przeciez to jawne oszustwo. Trzeba to ukrucić!!!!! Przestrzegam!!!!!!
OSZUSTWO - ABFOTO
Zostałem oszukany, niestety widzę że nie tylko ja mam ten sam problem. Towar zakupiłem na początku października. Z powodu opóźnienia w dostawie :). odstąpiłem od umowy 14.10. Niestety pomimo zapewnienia że całość kwoty zostanie zwrócona w ciągu 14 dni roboczych, 14 dni minęło a kwota nie została zwrócona. Na ABFOTO infolinii powtarzają że musza iść do księgowości sprawdzić czemu jest te opóźnienie i że dadzą znać. Nigdy nie kontaktują się ponownie. Za każdym razem słyszę to samo. Jakby pracowali tam za karę niby przepraszają ale nic się nie dzieje. Po konsultacji sprawa zgłoszona do rzecznika praw konsumenckich oraz Inspekcji handlowej. Pozostaje tylko droga sądowa.
Nadal dużo ludzi kupuje na AB FOTO. Na podstawie mojego doświadczenia przestrzegam. Płatność tylko przy odbiorze. Nie wiem jaka taka firma nadal może funkcjonować jak coraz więcej klientów zgłasza podobny problem.
ABFOTO - okrada kupujących ?
Przestrzegam przed zakupami w sklepie ABFoto, handluja wirtualnym towarem i przeciagaja zwrot srodkow. Towar zamówiłem 16.10.2024, odstąpiłem od umowy 18.10.2024, do dnia dzisiejszego brak zwrotu środków, sprawa skierowana do rzecznika praw konsumenckich po konsultacji z prawnikiem z infolinią UOKiK.
Abfoto okrada ludzi.
Niestety dołączam się do wcześniejszych negatywnych opinii. Przez kilka dni sklep przeciągał sprawę, twierdząc, że lada chwila będzie dostawa. W końcu anulowano zamówienie obiecując szybki zwrot pieniędzy. Minął miesiąc nie ma nadal zwrotu. Zostałem okradziony.
Nie zwracają pieniędzy za anulowane zamówienia
Telefon Honor 200 pro zamówiony i opłacony 2 września 2024. Po 3 dniach (5 września 2024) anulowalem zamówienie z uwagi na długi czas oczekiwania na realizację. Mamy 27 września i pieniądze nie zostały jeszcze zwrócone. Brak reakcji na maile i telefoniczne monity do biura obsługi. Niby wszystko trafia do działu księgowości. Proszę omijać ten sklep "szerokim łukiem". Nie polecam. Przy braku reakcji na wysłane dzisiaj wezwanie do zapłaty zgłaszę sprawę do banku i na Policję.
Wystawiają towar którego nie mają
Wystawiają towar, którego nie mają. Po zakupie na raty i podpisaniu umowy z bankiem otrzymali pieniądze a po kilku dniach napisali, że nie mają takiego koloru fona. Więc zgodziłem się na inny kolor a oni za 5 minut napisali, że wogóle nie mają żadnego i muszą anulować zamówienie, które faktycznie zostało anulowane. Nazajutrz okazuje się, że towar jest dostępny i pewnie będą robić innych ludzi w bambuko.
Nie zwracają pieniędzy
Mam dokładnie tak samo jak osoba, która tu napisała odnośnie problemu ze zwrotem. Zamówiłem telefon 4 sierpnia. 5 sierpnia anulowałem, dzwoniłem jeszcze żeby przyspieszyć sprawę. Zamówienie zostało anulowane i niby zlecony zwrot kosztów. Chciałbym zaznaczyć, że było płacone Tpay czyli szybko powinni zwrócić. Nie otrzymałem nawet faktury, paragonu zakupu. Tym bardziej korekty. Dziś mija termin 14 dni na zwrot, dzwoniłem kilka razy, jestem zbywany. Na maile nikt nie odpowiada, niby są przekazywane do działu księgowości. Zgłosiłem już do rzecznika praw konsumenta. Spróbuję z bankiem jak ktoś tu napisał. Zastanawiam się nad zgłoszeniem sprawy na policję. Nigdy więcej nie zamówię z AB Foto.
duże problemy z otrzymaniem zwrotu pieniędzy po anulowaniu zamówienia
Nie wiem co się w nich dzieje przy anulowaniu zamówienia z płatnością.. Złożyłem zamówienie na iPhone'a 26 czerwca, na stronie internetowej podano, że jest on dostępny w magazynie, a wysyłka trwa 1-2 dni robocze. Po trzech dniach oczekiwania zamówienie nie zostało wysłane, czwartego dnia zadzwoniłem do sklepu (30 czerwca) i anulowałem zamówienie, ponieważ nie było go na stanie. Obiecali zwrócić pieniądze nie później niż w ciągu 14 dni (zgodnie z przepisami). Po czym kontakt ze sklepem został zerwany, zero odpowiedzi. Musiałem otworzyć spór dotyczący transakcji w moim banku z podejrzeniem oszustwa, aby jakoś posunąć sprawę do przodu. Dopiero po tym sklep odpowiedział, że pieniądze zostaną wkrótce zwrócone. A teraz jest 1 sierpnia i nadal nie ma pieniędzy. Dziś tylko otrzymałem informację, że transakcja została anulowana i trwa zwrot pieniędzy. Nie polecam!
The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.