Kiedy zostanie wysłany do mnie telefon Samsung Galaxy S25 FE 5G (numer zamówienia: #50619) ??? Proszę o szybką odpowiedź lub zwrot pieniędzy na moje konto. Z poważaniem... See more
See what reviewers are saying
Zakup przebiegł wzorowo. Telefon zgodny z opisem, świetnie zabezpieczony na czas transportu i dostarczony ekspresowo. Kontakt ze sprzedawcą bezproblemowy, obsługa bardzo fachowa. Szczerze polecam tego... See more
Usunąłem wcześniejsze komentarze ponieważ po 97 dniach od ustawowego terminu (art. 32 ust. 1 i 2 ustawy z 16.02.2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów) przedsiębiorca zwrócił wszystkie pieniądze... See more
Company replied
Zamówienie zrealizowane przez sklep bardzo szybko i bez problemów. Sprzęt w stanie bardzo dobrym, powyżej oczekiwań. Przesyłka szła trochę dłużej niż się spodziewałam, ale to chyba kwestia kuriera, ni... See more
Replied to 68% of negative reviews
Typically replies within 24 hours
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Ostrzeżenie
Kupiłem telefon u tego oszusta 10.01.2026 za 3900 zł i ani pieniędzy ani telefonu. Po dopominaniu się o zwrot pieniędzy dzisiaj sprzedający (oszust) zaproponował spłatę w ratach po 40 zł Poszkodowani zgłaszajcie sprawy na policję to jest oszustwo na całą Polskę a poszkodowanych jest masa ludzi.

Reply from Blue Phone
Zamówienie 50662 proszę o pilny kontakt!
Telefon zamówiony 5 luty do tej pory…
Telefon zamówiony 5 luty do tej pory nie mam ani telefonu ani pieniędzy. Pan bawi się z klientami nie wiadomo o co chodzi .Telefon w firmie nieczynny kontakt emeil słaby. Nie polecam szkoda nerwów i czasu najgorszy mój zakup przez internet.Sprawa zgłoszona na policję.
Sprawą się zajmie policja !
Zamówienie nr 50270 z dnia 3.12.2025r. BRAK ZWROTU GOTÓWKI DO DZISIAJ, ZAMÓWIENIE NIEZREALIZOWANE. DZISIAJ ZGŁOSZONE NA POLICJĘ !
UWAGA OSZUST
Napisałam recenzję wczoraj, ale do dzisiaj się nie pojawiła! Blue-phone to oszust. Nie przysyła towaru i nie oddaje pieniędzy, zręcznie pozorując dobrą wolę mailami, ale wysyłanymi dopiero po wystawieniu oceny negatywnej, Mam nadzieję, że wkrótce zajmie się nim prokurator.
Uzupełniając recenzję: w mailach pozorujących dobrą wolę (już o wystawieniu przeze nie opinii) otrymałam "lukratywną" propozycję spłaty kwoty ponad 6000 po UWAGA 1% miesięcznie. Całość korespondencji przekazałam organom ścigania.
UWAGA blue-phone jest to przestępcza…
UWAGA blue-phone jest to przestępcza działalność. Sprzedawane telefony mają wadę prawną, prawdopodobnie urządzenia są skupowane z lombardów gdzie były zastawione przez ludzi którzy kupili je na raty u operatorów komórkowych. Taki telefon może zostać w każdej chwili zablokowany po numerze IMEI przez operatora gdy tylko przestanie być spłacany. Niestety zorientowałem się w w tym dopiero po złożeniu zamówienia. Gdy upłynął zadeklarowany termin wysyłki to odstąpiłem od umowy, jednak sprzedawca odmówił mi zwrotu wpłaty w ustawowym terminie 14 dni mimo że podczas składania odstąpienia od umowy poinformowałem że zgłoszę sprawę na policję w przypadku przekroczenia terminu. Sprzedawca 17 lutego już po terminie na zwrot napisał: "zaproponujemy Państwu rozwiązanie do końca lutego". Podobni oszuści zwodzą miesiącami także jeśli doświadczacie podobnych problemów to polecam nie zwlekając składać zawiadomienia na policje. Miałem już podobną sytuację z innym złodziejem i poprzez interwencje policyjną odzyskałem środki, choć trwało to pół roku.

SAMSUNG GALAXY S25 FE 5G 8/256
Proszę o szybką odpowiedź lub zwrot pieniędzy na moje konto.
Z poważaniem
Anna G.
PS. Próbowałam się skontaktować telefonicznie i mailowo - brak odzewu ze strony Sprzedającego.
Bezczelni oszuści
Zamówienie złożone 8.12. Termin realizacji 5 dni roboczych. Po długim zwodzeniu w wiadomościach mailowych, gdzie sprzedający nawet nie był w stanie określić terminu wysyłki zamówionego telefonu, odstąpiłam od umowy 20.12, podałam również nr konta bankowego do przelewu. Zwodzenie i "prośby o cierpliwość" były kontynuowane. 11.01 zgłosiłam sprawę na Policję. Dzisiaj 16.02 otrzymałam (bez wcześniejszej informacji ani uzgodnienia podzielenia długu na raty) przelew na kwotę 100zł (!) z informacją w tytule, że to 1. część zwrotu.
Nie dość, że firma kradnie to jeszcze jest bezczelna w obsłudze klienta. Polecam tylko jeśli komuś brakuje stresów w życiu.
Nie dajcie sie nabrać na pozytywne…
Nie dajcie sie nabrać na pozytywne opinie . Telefon zakupiony nie wysłany, zwrot kasy również bez odzewu
W związku do nawiązania poprzedniej odpowiedzi z Pańskiej strony (sprzedającego) ,,Zgłosiłem sprawę policji odnośnie wystawiania fikcyjnych komentarzy negatywnych '' Proszę zgłaszać śmiało przedstawię dowody na postępowanie wobec konsumenta. Wystawienie opinii polega na tym ,że gdy zakup jest niezgodny z zapewnieniem sprzedającego lub sprzedający nie stosuje się do realizacji czasu wysyłki jak i do zwrotu pieniędzy w terminie ,który jest jasno określony w przepisach dla dobra ogólnego trzdba uprzedzić ludzi żeby wiedzieli z czym trzeba się mierzyć podczas planowanych zakupów. P.s Również sprawa zgłoszona na policję, do urzędu ochrony praw konsumenta itd itd
Czuję się OSZUKANY przez Blue-Phone
Czuję się OSZUKANY przez Blue-Phone. Odradzam zakup w tej firmie a zaoszczędzicie sobie stresu. Piszę tą opinię ku przestrodze innych kupującym. W dniu 13.01.2026r. zawarłem z Blue-Phone umowę zakupu telefonu Samsung S25 5G 12/256 GB i wpłaciłem 2795 zł, nr zamówienia 50495 do dnia dzisiejszego nie otrzymałem telefonu ani zwrotu pieniędzy. Do zakupu telefonu w Blue-Phone skłoniła mnie przystępna cena i krótki czas realizacji - około 5 dni roboczych. Od dnia zawarcia umowy otrzymałem maile informujące o terminie realizacji zamówienia których celem jak dziś wiem było przewlekanie dostawy i zapewnienie mnie że już niedługo otrzymam przesyłkę. Gdy Blue-Phone nie dotrzymywał terminów za pośrednictwem AI na ich stronie próbowałem dowiedzieć się o terminie dostawy przekazywano moją prośbę do konsultanta a on odpisywał że w tej chwili wszyscy są zajęci i prosił o mój adres mailowy na który skontaktują się ze mną i nie kontakt się urywał. Historia korespondencji mailowej; 13.01.2026 potwierdzenie zamówienia nr 50497, wpłata została odnotowana, 18.01.2026 zamówienie dotrze w nadchodzącym tygodniu, 26.01.2026 ustawiłem wysyłkę na 31.01.2026, 02.02.2026 potrzebuję jeszcze kilka dni na wysyłkę, 09.02.2026 12:30 zamówienie zostało anulowane, godz 17:04 przywróciłem zamówienie do realizacji. Do dziś nie zrealizowano zamówienia. Jak to nazwać "oszustwem" czy "wyłudzeniem". Jeśli do dnia 15.02.2026 zamówienie nie zostanie zrealizowane lub nie otrzymam wpłaconej kwoty podejmę kroki prawne, powiadomię Policje itd. Dla osób pokrzywdzonych przez Blue-Phone podaje mój numer tel 601 652 326. KOLEJNE KŁAMSTWO Blue-Phone. W odpowiedzi Blue-Phone na recenzję, że Zamówienie nie jest opłacone załączam. POTWIERDZENIE WYKONANIA OPERACJI OBCIĄŻENIOWEJ BLIK- DUPLIKAT. mBank S.A.
Bankowość Detaliczna Skrytka Pocztowa 2108, 90-959 Łódź 2.
Rodzaj operacji: BLIK ZAKUP E-COMMERCE
Opis operacji: BLUE-PHONE.PL
Nr transakcji BLIK :93141291531
Data operacji:2026-01-13
Data księgowania:2026-01-13
Kwota w walucie rachunku:2 795,00 PLN

Oszust
Zakupiłem telefon 7.01. Złożyłem oficjalne odstąpienie od umowy. Po 14 dniach nie otrzymałem zwrotu. Chociaż w poniższych recenzjach na mój komentarz sprzedający utrzymuje ze tak jest ze 14 dni i pieniądze są zwrócone. Nieprawda. W prywatnej korespondencji utrzymuje ze brak zwrotu środków jest zależny od NIEPŁYNNOSCI FINANSOWEJ. -Ja też prowadzę działalność i wiem że z umowy trzeba się wywiązać lub zwrócić środki. Piszę jeszcze Pan maile ze mój komentarz jest za daleko idący i ma Pan nadzieje ze go usunę... A jak nazwać całą sytuację jak nie OSZUST... Sprawa jest zgłoszona na policję.

Brak kontaktu, brak towaru
Próbowałam się kontaktować, telefon miał być w ciągu 5 dni, nikt nie odbiera telefonu i nie odpisuje, nie polecam, jeśli do soboty nie otrzymam opłaconego towaru, zgłaszam sprawę na policje.

Reply from Blue Phone
Witam czekam za telefonem od…
Witam czekam za telefonem od 26.01.2026r i widzę po opiniach że nie Ja jedyny mam taki problem proszę o kontakt bo na meile i telefony nikt nie odpisuje tego sprzedawcy nie polecam

Ostrzeżenie
Zanim kupicie cokolwiek u tego gościa,proponuje najpierw ,,spróbować" sie skontaktować w jakikolwiek sposób.Jest absolutny brak kontaktu!!Telefon zakupiony 23 stycznia,wysłane już odstąpienie od umowy i cisza.Widze tutaj pozytywne opinie..ale mam wrażenie że gość sam sobie je wystawił.Sprawa zostanie zgłoszona na policje i do uokik-u.

Uwaga
Uwaga, sprawdźcie swoje nr imei na stronach operatorów typu: play, orange, plus, t-mobile, gdyż zakupiony przeze mnie telefon u tego pana po ponad roku użytkowania dostał blokadę imei od operatora, prawdopodobnie przez nie splacane raty abonamentowe, nie polecam.

BRAK KONTAKTU ZE SPRZEDAJĄCYM
Dotyczy zamówienia nr. 50465
W dniu 07-01-2026 dokonałem zakupu telefonu Samsung Galaxy S25+ 512 GB. Po 5 dniach zadeklarowanych przez sprzedawcę zacząłem interweniować co się dzieje z przesyłką, dostałem informację, że wyjdzie za tydzień. Przesyłka dotarła do mnie dopiero 28-01-2026 czyli 28 dni po zamówieniu. Przed zamówieniem pytałem jeszcze o FV czyli Netto-Vat-Brutto. Dostałem odpowiedź że tak i mam na to wydrukowane potwierdzenie. W innym przypadku nie zamawiał bym. Telefon kupiony na firmę. Oczywiście fakturę otrzymałem ale jako Vat-Marża czyli netto.
Ale to nie koniec. Po uruchomieniu telefonu wyskoczył komunikat, że telefon jest zablokowany i zgłoszony jako zgubiony lub skradziony. Po sprawdzeniu na infolinii Samsunga po numerze IMEI, że telefon został ściągnięty z Włoch i tam został zablokowany. W dniu 31-01-2026 wysłałem pocztą za potwierdzeniem odbioru opisaną całą tą historię i że będę prosił o zwrot wpłaconej kwoty za w/w telefon. List został odebrany 05-02-206 i do tej pory żadnego kontaktu ze strony sprzedającego.
W dniu 03-02-2026 zgłosiłem zwrot zakupionego telefonu i do dnia dzisiejszego nie został ten zwrot zaakceptowany z możliwością przekazania go kurierowi.

Reply from Blue Phone
Brak realizacji umowy kupna-sprzedaży!
27.02.2026
Po długiej przerwie odezwał się e-mailem, proponując zwrot pieniędzy w ratach. Nie dajcie się na to nabrać i wciągnąć w te jego gierki, to jedynie pozorowanie załatwienia sprawy i gra na zwłokę (marne alibi wobec policji, że on niby załatwia sprawę). Innym "orżniętym" klientom proponował to samo (wystarczy przeczytać poniżej opinie innych), a zwrócił znikomą część i zamilkł.
Ciekawe czy odprowadza podatki od przyjętych pieniędzy bez wydawania dokumentów sprzedaży? Już wkrótce dowiemy się, gdy napiszę do właściwego Urzędu Skarbowego.
Takie same "numery" robi w innym jego sklepie telfy.pl.
-----------------------------------------------
17.02.2026
Nadal brak opłaconego smartfona, brak kontaktu telefonicznego, przerwana komunikacja e-mail.
W związku z niewywiązaniem się z umowy kupna sprzedaży w deklarowanym terminie i braku zwrotu pieniędzy (czego oczekuję) kieruję sprawę na drogę prawną.
Pierwszy krok to zgłoszenie oszustwa w CBZC.
18.02.2026 umówiony jestem na Policji w Wydziale Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości.
Wkrótce kolejne zgłoszenia ... Urząd Skarbowy, UOKiK, CERT, Tpay, Bank ... finalnie pozew sądowy.
-----‐-------------------------------------------
13.02.2026
Pytam zatem ponownie i konkretnie. Na jakim etapie jest moja sprawa? Kiedy mogę spodziewać się smatfona?
PS. Napisałem do Pana mail!
‐-------------------------------------------------
12.02.2026
Co znaczy "skontaktuję się z Panem"? Jak i kiedy? Ta odpowiedź nie jest na temat, raczej odbieram to jako grę na zwłokę. Pisałem na razie krytycznie tylko o braku kontaktu, tym samym o braku zaufania, a tymczasem Pańska odpowiedź przeczy temu, co napisał Pan na stronie sklepu, że jest "duża ilość" zamawianego przeze mnie smartfona. Zatem czekam na Pański ruch!!!
Oczywiście zmienię ocenę, jak moja sprawa zostanie załatwiona terminowo i gdy będzie Pan reagował na maile, które napisałem na adres sklepu. Ta "automatyczna sekretarka" nie jest rozwiązaniem wszystkiego.
‐----------------------------------------
11.02.2026
Kompletny brak kontaktu ze sklepem - ani przez telefon, ani przez e-mail.
Mam poważne obawy, czytając opinie innych, co do wiarygodności sklepu. Czekam jeszcze, co wydarzy się w mojej sprawie. Opłacone zamówienie 50641.

W porządku 5 na 5
Nie polecam! Zakup z 2 lutego, jest to 11 luty , ani telefonu ani pieniędzy. Skonczy się chyba policją Zamówienie 50607. Zapewnienia,przedłużania, kolejne kłamstwa. Sprzedawca kłamie że o jakimś opóźnieniu informował. Same kłamstwa i gra na czas . Nikomu nie polecam kupować tu telefonu.
Oczywiście sprzedawca kłamie że wystawia się opinie bez żadnego kontaktu. Kłamią w żywe oczy! Polecam poczytać komentarze o sklepie na stronie " konsumerci " To złodziej zwykły jest, to że piszę tu że skontaktuje się ,że wyjaśni- to kłamstwa! Zgłaszać na policję! Proszę pamiętać że te odpowiedzi sklepu że komentarz bez kontaktu itd. to same kłamstwa. Próbuje grać że chce rozwiązać problem

Nie polecam!!!!!
Nie polecam!!!!!
Poszkodowanych zapraszam do rozmowy w złożeniu pozwu zbiorowego. Proszę dokumentować transakcje zamówienia jak i e-maile z rozmów.
Sprzedawca oszukuje i zbywa czasowo.Złożyłem zamówienie 17 grudnia 2025r. i do 5-ciu dni miałem otrzymać zakup (S25ultra512GB za ponad 4000zł).Po upływie 5 dni jak się upomniałem to napisano mi że otrzymam towar za 3 dni, później za 7 dni itd. aż do czasu jak wystawiłem negatywną opinię bo nie miałem ani towaru ani pieniędzy przez prawie m-c. Wówczas sprzedawca się odezwał abym usunoł negatywny komentarz. Oczywiście nie zgodziłem się do czasu aż otrzymam pieniądze, to zaczęło się straszenie sądem ze strony sprzedawcy. Zgodziłem się usunąć komentarz jeśli otrzymam potwierdzenie wpłaty ale sprzedawca chciał abym wpisał mu pozytywną opinię rozwiązania sprawy!!!. Nie dość że od 17 grudnia do 20 stycznia próbowałem normalnie załatwić sprawę czekając tyle dni po terminie to on jeszcze napisał mi "że ma problemy oddając mi moje pieniądze!!!!".Ostatecznie napisałem sprzedawcy że po otrzymaniu potwierdzenia wpłaty usunę wpis ale bez jakich kolorek konsekwencji prawnych na co on przystał, co tak na prawdę było bzdurą, bo przelew zrobił ale i wysłał mi pismo do sądu. Tak że uważajcie u kogo kupujecie i czytajcie najpierw recenzje zanim co kolwiek u tego sprzedawcy kupicie. Pozdrawiam ;)
W razie pytań podaję kontakt: 733653244

The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.