Viby Efterskole Reviews 4

TrustScore 3 out of 5

2.8

Written by the company

Den fynske efterskole for musik, dans og teater. Udfordr livet på skolen hvor drømme bliver realistiske! Den personlige udvikling er sat i højsædet. Skolen er for elever med lyst til musik, dans eller teater - og undervisningen er niveaudelt i begynder, letøvet og øvet. Du har mulighed for at vælge 1 linje, 2 linjer eller ALLE 3 linjer, hvis du har lyst!

2.8

Average

TrustScore 3 out of 5

5-star
4-star
3-star
2-star
1-star

Hasn’t replied to negative reviews

Rated 1 out of 5 stars

Dårlig oplevelse med kæmpe forskelsbehandling

Viby Efterskole var ikke et år for mig. Hvis du ikke havde tårnhøje ambitioner med dine linjefag, blev du både set ned på af lærerne og andre elever. Lærerne danner et hierarki, hvor de bedst stillede i linjefagene er dem, der bliver prioriteret generelt.

Vi har oplevet episoder såsom en lærer, der har udtalt sig om en elevs forældres økonomi og kommet med kommentarer som: “Smut hjem til din au pair.” Derudover var det tydeligt, at de bedst stillede – såsom hovedrollerne i musicalen – fik langt større fordele af lærerne og blev behandlet markant anderledes end os andre.

Det eneste, forstanderen går op i, er omtale. Generelt bliver der kæmpet enormt meget for, at Viby skal have den bedste omtale, men det eneste, det resulterer i, er, at eleverne bliver slidt op. Fx under musicalen, hvor det i tre uger ikke var tilladt at tage hjem. Og hvis du var syg, var det bare ærgerligt – du skulle stadig præstere.

Så: Vælg ikke denne efterskole, hvis du ikke vil forskelsbehandles og tages mindre seriøst, bare fordi du ikke præsterer perfekt i de kreative fag.

5 July 2025
Rated 4 out of 5 stars

FANTASTISK EFTERSKOLE!

Sikke et år!
Jeg vil gerne sige tak til Viby efterskole for at have givet min datter et fantastisk år 😃🙏🏻 højt niveau på alle 3 linjer, skønne venskaber, og ikke mindst nogle fantastiske ledere, lærer, kokke 👌🏻💪🏻 tak for at have en god dialog omkring vores børn. Min datter har haft et skønt efterskole år, med, glæde, tårer, udfordringer, hjælp, latter, fede oplevelser, og livs lange venskaber 👌🏻 Jeg vil specielt sige tak til lærer/pædagog, som min pige blev rigtig glad for, da han var den bedste og snakke med, hvis der blev nogen former for problemer og fik brug for en snak 👌🏻🙏🏻😃 ville gerne have givet 5 stjerner, men det bliver til 4, da vi ikke mener at hendes kontaktlærer er 100% egnet som efterskole lærer! Sød, men speciel!

4 September 2023
Rated 1 out of 5 stars

Viby efterskole

Viby efterskole, skolen med godt niveau i dans musik og teater, ja, men. Set bort fra at man er 100 piger og 28 drenge med lærere der ikke tager intiativ til at lave nogle aktiviteter. Det resulterede i at man selv skulle tage intiativ til at lave noget “efterskole” aktivitet. Men det er måske ikke alle 16-17 årlige der er lige gode til det. Så det blev meget indelukket og “kedeligt” at være der, næsten ubehageligt.
Jeg kan IKKE anbefale Viby efterskole

Skrevet af: Gammel elev på Viby efterskole

22 December 2023
Rated 2 out of 5 stars

Vælg ikke Viby Efterskole på Fyn

Vi kan desværre ikke anbefale Viby Efterskole for musik, dans og teater på Fyn. Rammerne er flotte, musicalen er ambitiøs - men nedenunder den fine overflade er der en usund kultur, der er meget lidt rummeligt og inkluderende. Lærere og ledere er nedladende og taler generelt ned til både elever og forældre. De har slet ikke fulgt med tiden og opfører sig, som om de går rundt i en osteklokke. Fagligt er skolen på et chokerende lavt niveau. I forhold til teater, musik og dans er niveauet rimeligt men gennemsyret af en ubehagelig, gammeldags kultur. Elever straffes i det skjulte. Skolen mangler især rummelighed over for drenge. Skolen vil ikke kunne genkende sig selv i dette. Det er en del af kulturen at være utrolig selvfed og vide bedre. Vi fortryder, at vi ikke valgte en anden efterskole. De to stjerner er til de mange fantastiske elever og venskaberne, som har gjort, at vores søn til trods for selve skolen, ledere og lærere har haft nogle gode oplevelser. Vælg en anden efterskole, lad jer ikke dupere af de fine faciliterer og blabla-snakken.

14 June 2023
Viby Efterskole logo

Reply from Viby Efterskole

Vi kan slet ikke genkende din beskrivelse.
Alle på Viby Efterskole gør sig umage med at give alle elever et godt efterskoleår, hvor udviklingen af både personlige, sociale og faglige kompetencer står øverst.
Det er ikke altid lige nemt - da et levet år altid vil bestå af gode og mindre gode perioder. Udvikling kræver hårdt arbejde - uanset hvor man er.
Vi er kede af din oplevelse af os - og at du ikke har kontaktet os direkte med denne oplevelse. En dialog er altid godt.
God vind til dig og din søn.

Take a closer look