Top!
Heel fijn contact met het personeel van dit bedrijf! Jong, energiek en een goede sfeer. Heel tof om te zien dat zij werken aan iets moois, gat in de markt! Een mediabedrijf wat serieus is, maar waar humor ook merkbaar is. Toppie
Zeer opdringerige meneer aan de telefoon welke maar niet leek te begrijpen dat wij geen interesse hebben in adverteren via hun via radio en dergelijke.
wat een vermoeiende telefoonverkopers, en dat zou in marketing moeten zitten. geen enkel besef van wat een klant wil
Werd koud gebeld en heb het een kans gegeven. Gesprekken werden weinig concreet. Er werd vooral ingeschat wat ik er voor over zou hebben om radioreclame te “kopen”. De resultaatverplichting beperkt zich tot impresssies. Ik ben afgehaakt, en als ik de reviews hier lees is dat een prima keuze geweest.
vreselijk bedrijf bellen je met een raar verhaal. past helemaal niet bij onze schoonheidssalon. directeuren jelle brussen en ruben schoonhoven moesten eens weten hoe hun arrogante personeel te werk gaat. ik ben het 100% eens met alle negatieve reviews. laat je niet oplichten.
ze lijken of reviews te verwijderen want ik hou ze al een paar maanden in de gaten en negatieve reviews gaan soms weg.
Ongevraagd en zeer ongepast amicaal lastig gevallen door dit bedrijf. Het is gewoon de zoveelste partij die met mooie praatjes uit is op je potomonee. Niet o reageren.
We werden gebeld of wij een radio reclame wilde hebben. Met meermaals aangeven dat wij geen interesse hebben bleef mevrouw aandringen.
Heel opdringerig gesprek waarin vooral gepust wordt met hun in zee te gaan.
Uiteindelijk het gesprek afgekapt anders bleef ze maar doorpraten.
Als ik de andere reviews hier lees, herken ik mijn ervaring direct. Ook ik werd enthousiast benaderd, maar al snel bleek de werkwijze allesbehalve transparant. Mijn advies: wees heel voorzichtig als je door dit bedrijf wordt benaderd.
In eerste instantie leek een online radiocampagne interessant en daarom stond ik open voor een tweede gesprek. Dat gesprek was vriendelijk, maar inhoudelijk bleef het nog vaag omdat een collega dit later zou toelichten.
Tot mijn verbazing kreeg ik echter tijdens het gesprek al een mail die volgens de verkoper een bevestiging was van gereserveerde ruimte. Bij het openen bleek dit geen vrijblijvende bevestiging te zijn, maar een contract/overeenkomst die ik direct of uiterlijk de volgende dag moest tekenen. Dit terwijl de manier van eventuele samenwerking nog niet eens inhoudelijk was besproken.
Die enorme tijdsdruk voelde voor mij agressief en niet klantgericht. Daarbovenop was het document al binnen een dag weer verwijderd en niet meer in te zien, wat voor mij alleen maar bevestigt dat dit te vroeg en op een ongepaste manier is verstuurd.
Het idee van radioreclame kan op zichzelf interessant zijn, maar door deze manier van werken is het vertrouwen volledig weg. Dat vertrouwen is de basis van iedere samenwerking, en als dat ontbreekt, is er voor mij geen enkele reden om met Advision in zee te gaan.
Als ik zie dat meerdere reviewers hier dezelfde ervaringen hebben gehad – ongevraagde telefoontjes, druk om direct te beslissen, en opdringerige verkoop – dan bevestigt dat helaas mijn beeld. Mijn advies: trap niet te snel in mooie verhalen, maar wees zeer voorzichtig met dit bedrijf.
Een zeer opdringerig contactpersoon. Nam telefonisch contact met op zonder vooraf informatie of belafspraak. Na enkele dagen werd ik nagebeld en onder druk gezet om vandaag toch maar vandaag een beslissing te nemen omdat er voor mij campagne-tijd gereserveerd was. Ik heb er vanaf gezien en meneer aan de andere kant van de telefoonlijn nam het me kwalijk dat ik 40 minuten van zijn tijd in beslag genomen heb!!!
Voor mij al met al voldoende reden om niet met Advision Grouip BV verder in zee te gaan.
Geen basis van vertrouwen.
Smerig volk, bah! Meneertje aan de telefoon wou even de grote jongen uithangen en probeerde ons wat diensten aan te smeren. Eenmaal aangegeven dat wij niet geïnteresseerd waren, bleef meneertje maar aandringen dat wij zijn verhaal eerst maar eens moesten aanhoren. Een bedrijf die je zo benaderd, moet je direct afstand van nemen! Smerig clubje en ruikt naar oplichting!!!
Ik ga proberen een zo eerlijk mogelijke review te schrijven. Vorig jaar oktober kreeg ik een belletje. Iemand aan de telefoon of ik een online radiocampagne wilde voor mijn bedrijf, drie maanden lang, 100.000 impressies, voor 4200 ex btw. Het klonk goed en de persoon was erg overtuigend. Ik heb er even over nagedacht en dacht toen, baat het niet, schaadt het niet. Dus ben ik akkoord gegaan.
Kort daarna kreeg ik nog een telefoontje, het verhaal was dat ze hadden overlegd en dat het hun leuk leek om de campagne wat breder te trekken, voor meer bereik. Ik zou er dan gratis een podcast bij krijgen en een filmpje. Bovendien kon ik de factuur dan in termijnen betalen. Ik ben akkoord gegaan, en kwam op een totaalbedrag van 7200 ex btw.
Ik kon de deelfacturen na de derde termijn niet meer op tijd betalen, omdat de resultaten uitbleven. Ik heb toen uitstel van betaling gekregen van Advision. Ik heb uiteindelijk alles betaald, de laatste twee keer via een incassobureau, want ook met de ruimere betaaltermijnen lukte het me niet om op tijd te betalen. De verkoopresultaten bleven dan ook uit. Eindresultaat? 0 conversies. Ik verkoop wel fietsen via mijn website in regio’s buiten het bereik van de radiocampagne, dus het ligt niet aan de site.
Na twee weken live op de radio te zijn, belde ik al om de campagne te pauzeren, maar dat zou zonde zijn omdat mensen pas beslissen na een paar keer hetzelfde spotje gehoord te hebben. En als ik hem toen zou pauzeren, dan zouden die twee weken verloren zijn gegaan. Dus heb ik hem laten doorlopen. Mijn radiospotje was te horen op de online sub radio stations van Radio 10 en Skyradio. Dus niet het hoofdstation, maar stations zoals Radio 10 60’s en 70’s.
Uiteindelijk heb ik dus een flink bedrag betaald, voor een radiospotje dat niks oplevert, een podcast en een reclamefilmpje. De podcast en het filmpje zijn leuk gedaan, alleen op deze manier wel nogal duur.
Ook na de drie maanden kreeg ik te horen dat ik nog net niet genoeg herhalingen had, en dat er eigenlijk nog een periode aan vast moest, om mensen tot kopen te stimuleren. Dat betekent dus dat drie maanden niet lang genoeg is, en dat ze dat al van tevoren weten. Maar dat niet zeggen.
Mijn aanbeveling is om dit alleen te doen als je bedrijf al wat groter is. Ik heb een kleine eenmanszaak, en dit grapje heeft me een heleboel stress en achterstallige facturen opgeleverd. Een dure les. Radioreclame dient om het bewustzijn van je merk te vergroten, het is de eerste stap in de funnel. Heb je een MKB-bedrijf en kun je het missen? Dan is dit een leuke aanvulling. Zo niet, dan zou ik kiezen voor effectievere vormen van marketing die direct wat opleveren.
Antwoord ChatGPT voor mijn bedrijf (achteraf pas gedaan, helaas):
Ik raad je niet aan om deze vorm van online radio opnieuw te doen in deze vorm en fase van je bedrijf. Het is te breed, te duur en niet direct meetbaar. Richt je budget op performance marketing: daar kun je bijsturen, meten en direct optimaliseren. Wil je toch iets met audio doen? Overweeg een goedkopere podcast-sponsoring in een niche die past bij je doelgroep, of een samenwerking met een lokale influencer.
Learn more about other kinds of reviews.