Fuskbyggare
1. De skulle måla vårt befintliga kakel. Färgen de använt är inte lämplig i kök. Den är som gummi, har inte härdat och lossnar när vi torkar bort smuts. De har skrivit till oss att vi får reklamera färgen DE köpt hos Bauhaus om vi inte är nöjda. Vi anmälde skriftligen felet till arbetsledaren Andrejs och han kom ut och tittade på den flagnande färgen 17/7 och eftersom de inte har har lust att göra om och rätt lovade han att dra av måleriet från fakturan så att vi kan anlita en annan firma för att göra klart köket. Men nu vill de ändå ha betalt. För ett måleriarbete som måste göras om. Nu ska de plötsligt reklamera färgen till Bauhaus men vi vill att de håller överenskommelsen. Jobbet måste göras om och rätt och vi har inget förtroende kvar för Andrejs och co.
2. Den VVS-firma de har avtal med, P-OS vvs-service, är katastrof! VVS-aren lämnade kvar ett medföljande set med avloppsslang och skruvar i IKEAs påse. Vi påpekade att setet rimligtvis borde höra hemma någonstans, men VVS-aren ryckte på axlarna. Det visade sig vara avloppsslangen till diskhon. Han vägrade täta rören - för han visste inte hur man gjorde med IKEAs sats - och installerade inte våtskyddet på korrekt sätt. Han gjorde stora hål i det som han inte tätade. Enligt honom var jobbet klart. Vi fick, så klart, översvämning i skåpet under diskhon och eftersom våtskyddet läckte rann vatten in under köket. VVS-aren kom tillbaka, menade att vi såg fel - trots att vatten strilade ner på sopkärlen - och åkte igen utan att göra någon ordentlig undersökning om var läckan härrörde ifrån. Vårt försäkringsbolag fick rycka ut med fukttekniker och göra mätningar i golv och väggar. Tack och lov ingen fuktskada för att EN ANNAN VVS-firma hjälpte oss att räddade upp situationen när vatten sprutade åt alla håll! Totalt tog det P-OS VVS-service 4 besök här innan deras gubbe lyckades installera avloppsslangen, täta rören och lägga ett nytt fuktskydd. Nu har dessa två fuskfirmor debiterat oss för ALLA VVS-arens besök här OCH FÖR DET NYA VÅTSKYDDET de behövde köpa eftersom det första behövde tas bort för att kunna torka upp allt vatten som låg under. Det är inte ens lagligt! De får inte ta betalt för besök och material som hör samman med åtgärder för skador som de själva orsakat. Men någon korrigering av fakturan har vi inte sett röken av än.
3. Deras så kallade ”VD-assistent” som svarar på deras mail är en väldigt ung tjej på 23 år (Andrejs dotter verkar det som) som kommer skicka pappsens företag i graven om hon tillåts fortsätta sköta kontakten med kunder. Efter 10 mail fram och tillbaka i vilka vi stod på oss om att vi begär att överenskommelsen hålls och att de korrigerar vvs-posten har hon helt slutat svara. Och vi har hittills inte sett röken av en enda att korrigering på fakturan.

Reply from Wermlands Måleri & Snickeri AB