vernia.se Reviews 11

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Advokatbyrån Vernia – när inkompetens blir en affärsidé

Min bild av Vernia är ungefär som en Monty Python-sketch, fast utan det roliga. När jag ringde och undrade varför en tre år gammal faktura till en person som avlidit, och dessutom betalts ett år tidigare, skickats till Kronofogden fick jag det upplyftande svaret: “Jag skickar tusentals fakturor per år.” Som om det på något magiskt sätt skulle göra misstaget rimligt.

Mannen i luren, en viss “Fredrik”, lyckades sedan inte ens avskriva ärendet trots att jag skickade fakturanummer och en kopia på betalningen (som de haft ett år). På rak fråga om vilket arbete de egentligen hade utfört blev det tyst. När jag till sist påpekade att detta ser ut som en bluff-faktura… ja, då blev det ännu tystare.

Kronofogden avskrev naturligtvist ärendet då Vernia inte lyckades inkomma med information till dem i tid. De klarade inte ens av kommunikation de själva initierat med andra ord.

Så min slutsats är enkel: Advokatbyrån Vernia verkar inte kunna skilja på betalt och obetalt, på seriöst arbete och rena påhitt. Eller kanske vet de precis vad de gör. I vilket fall lämnar det en obehaglig eftersmak. Bedöm själva – men när jag läser övriga recensioner här verkar det inte vara jag som har missförstått något.

Jag önskar jag kunde sätta en nolla i betyg.

1 September 2025
Rated 1 out of 5 stars

Jag anlitade Gustav Tornefors då han…

Jag anlitade Gustav Tornefors då han ansåg sig vara kunnig och duktig.
Han svarade inte på mail och samtal under en period. Tänkte inte lämna yttrande. Förstod inte problemet. Skällde ut mig 3 gånger på telefon. Hoppade av 3 dagar innan slutyttrande. Satt mig i position som var mycket allvarlig. Ägaren var även han oseriös och otrevlig
VARNING!! Anlita inte dessa oseriösa advokater

18 May 2025
Rated 1 out of 5 stars

Jättedålig service Vernia Advokatbyrå…

Jättedålig service Vernia Advokatbyrå Fredrik Larsson är en väldigt opålitlig jurist som inte sköter sitt jobb korrekt. Han svarar inte på mail, sms eller samtal när han ska men tar ändå betalt för när man skickar ett mail där man frågar om han kan svara. Riktigt usel jag skickade mig faktura efter nästan tre år de lovat mig aldrig mer så dålig service. De är inte ärliga jätte jättedålig missnöjd

1 February 2025
Rated 1 out of 5 stars

Företrädde oss vid försäljning av…

Företrädde oss vid försäljning av villan, barnen köpte pappas del. Vi betalade
1 025 000 till min ex genom auktoriserad mäklare och Vernia företrädde oss. Pengarna betalda men plötsligt får en advokat sälja villan en gång till UTAN att betala pengar till oss tillbaka! Utan att bestrida försäljning. Mycket okunniga! Jag ringde och skrev men ingen svarade! Ingen gjorde något. Anlita aldrig detta företag, 5 stjärnor är deras EGNA anställda som skriver. De förlorar samtliga mål, och allmänt DEMENTA. Glömmer vem som sagt vad, glömmer skriva och svara på brev. Bor inte i Sverige.

22 November 2024

Grundlurad...

Grundlurad...

Tongången under det inledande samtalet var att det var värt att gå vidare med ärendet, juristen efterfrågade lite kompletterande handlingar som skickades över via email.

efter några email fram och tillbaka om bokning av tid för nästa samtal så var det helt plötsligt annat som gällde - felet var inte "tillräckligt" stort enligt ny/annan jurist (som dessutom inte vet vad ordet schematiskt betyder). 2500kr rakt ner i sjön

1 March 2023

Dålig bemötande

Dålig bemötande , helt bluff att få gratis rådgivning på första samtal .
Jag ställde en enkel grundläggande fråga om giftorätt, får inget svar på ett helt otrevligt sätt
Rekommenderar absolut inte de

17 January 2023
Rated 1 out of 5 stars

Vi har hamnat i en mycket tråkig tvist…

Vi har hamnat i en mycket tråkig tvist vid försäljning av vår bostadsrätt. Fick kontakt med Edgar hos Vernia Advokatbyrå som lugnade vår oro och gav oss relativt goda chanser i ärendet.
Därav valde vi att inte gå med på deras anbud utan att få hjälp av jurist. Har nu fått kravbrev från köparna och har försökt få kontakt med Edgar vid flertal tillfällen utan resultat. Ingen återkoppling alls.
Otroligt oprofessionellt och vi är nu oroliga att våra chanser är sämre än indikerat.
Har valt att söka oss till annan byrå.

26 August 2020

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look