See what reviewers are saying
Vooralsnog slecht. 2 keer een WhatsApp bericht gestuurd maar nog nul reactie.Wekt weinig vertrouwen voor als ik daadwerkelijk iets bij ze zou aanschaffen. Zal een andere leverancier worden denk ik zo... See more
Prima ervaring met dit bedrijf, eerst info gevraagd, kreeg dag later direct antwoord op mijn vragen, Martek thuisbatterij bij hen besteld, werd correct binnen een week geleverd, vervoerder mailde en b... See more
No recent history of asking for reviews
Hasn’t replied to negative reviews
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Stap naar Duurzaam geeft mij vertrouwen terug!
De collega’s waaronder nadrukkelijk Emma van Stap naar duurzaam hebben mij geholpen om weer vertrouwen te krijgen in een thuisbatterij leverancier! Na drie zeer verschrikkelijke ervaringen weer “genezen” SnD heeft mij goed geïnformeerd, volledig ontzorgt en goed ondersteund in dit complexe traject! Van keuze tot subsidieaanvraag tot financiering, installatie en registratie! Top gedaan!
Heel goede ervaring met SND
Heel goede ervaring met Stap Naar Duurzaam. Ongeveer 1,5 jaar geleden ben ik via SND het hele proces in gegaan om een thuisbatterij te kopen i.c.m. zonnepanelen. Ik heb er weinig verstand van, maar de mannen van SND hebben me met elke stap in het proces geholpen en begeleid. Ook met het afsluiten van de rentevrije lening en het aanmelden van van alles en het verzwaren van de meterkast ed. De batterij heeft 1 keer een storing gehad in de app waar we niet meteen uitkwamen wat het was. Dit hebben ze met veel geduld en snelle actie opgepakt. Heel tevreden, contact met alle mensen van SND en de mensen eromheen die betrokken zijn voor de meterkast, het dak, het plaatsen van de zonnepanelen etc. zeer goed.
Vooralsnog slecht
Update: reactie gekregen en een andere vraag gesteld. Wacht nog op antwoord.
Slechte service
Eind vorig jaar hebben wij een thuisbatterij (marstek venus e 3.0) gekocht bij stapnaarduurzaam.nl
De levering destijds was een paar dagen later dan afgesproken maar dit was gewoon netjes gecommuniceerd.
Een paar maand later ging de batterij stuk en is er eigenlijk totaal geen service van de kant van stapnaarduurzaam.nl. ze geven alleen aan de ze er achter de schermen mee bezig zijn en dat ik een bericht naar marstek zelf moest sturen.
We zijn inmiddels 3 maanden verder en wij hebben nog steeds geen nieuwe batterij en geen geld!
Levertijd is vele malen langer dan ze…
Levertijd is vele malen langer dan ze zeggen
Reactie pas na een week
Alleen toen ik bestelde kwam er direct een antwoord
Heb nu 2 keer over om een reactie gevraagd waarom levertijd 5 weken is ,krijg dan na een week pas reactie dat ze bezig zijn met uitlevering
Maar vooralsnog niets ontvangen
Als hun service ook zo langdradig is ?
Snelle reacties en levering van Marstek
Na een paar berichten te hebben gedeeld via WhatsApp voelde het goed om via deze leverancier mijn nieuwe Marstek Venus E 3.0 te bestellen. Op vrijdagavond de thuisbatterij besteld en dinsdagmiddag al bezorgd door de externe koerier. De thuisbatterij stond binnen 5 minuten op zijn plek te draaien. Tot nu toe erg tevreden!
“Het Kloppend Hart van Stap Naar Duurzaam B.V.”
Wat een aanwinst is de bedrijfssecretaresse Emma van Stap Naar Duurzaam B.V.!
Ze is het stralende middelpunt van de organisatie: altijd vriendelijk, altijd behulpzaam en altijd op tijd. Met haar vlotte manier van werken en haar oprechte vrolijkheid weet ze klanten niet alleen te helpen, maar ook echt aan het bedrijf te binden.
Ze geeft Stap Naar Duurzaam B.V. een energie en uitstraling die je niet kunt trainen—die moet je gewoon in je hebben. Dankzij haar voelt elke klant zich gezien, gehoord en graag terugkomend.
Samen met collega’s echte toppers die het verschil maken!
De Marstek 3.0 Thuisaccu pefect geleverd…
De Marstek 3.0 Thuisaccu pefect volgens afpraak geleverd.
Ook de technische support na aankoop was snel te bereiken en konden mij goed helpen.
Kortom tevreden.
Goede uitleg over alle producten en mogelijkheden
Prima prijzen zeker niet te duur
Zeer vriendelijk personeel
Heb drie Marstek Venus E batterijen…
Heb drie Marstek Venus E batterijen gekocht in een aanbieding op internet, maar kon deze niet met mijn Credit Card betalen, omdat het bedrag te hoog was. Heb telefonisch gevraagd om een factuur te sturen, om dan het bedrag over te kunnen maken.
Jammer genoeg heb ik niet gezien, dat het bedrag op de factuur nu hoger was dan de aanbieding. Op mijn bezwaar dat ik toch nu (rond 60 Euro) te veel betaald heb hebben hebben ze uiteindelijk nu wel gereageerd:
"Dank voor uw bericht. We vinden het belangrijk om hier zorgvuldig en transparant op te reageren en lichten daarom graag het volledige verloop toe.
De bestelling waar het om gaat, is door uzelf geplaatst op 28 november 2025 om 12:41 via onze webshop. In deze bestelling heeft u gekozen voor 3× Marstek Venus E 3.0 inclusief P1-meter. De prijs die daarbij zichtbaar was en door u is bevestigd, bedraagt € 1.319 per stuk.
De actieprijs van € 1.299 geldt uitsluitend voor de Marstek Venus E zonder P1-meter. In uw bestelling is expliciet gekozen voor de uitvoering met P1-meter, waardoor de prijs van € 1.319 correct is.
U heeft zelf gekozen voor betaling via overboeking. Het bedrag dat is overgemaakt, is volledig conform uw eigen bestelling. Wij hebben het bedrag niet aangepast of verhoogd ten opzichte van wat u zelf heeft besteld, zoals u suggereert.
Daarnaast willen wij benadrukken dat u bij deze bestelling € 150 korting heeft ontvangen. De reguliere totaalprijs voor drie systemen bedraagt € 3.957, terwijl u door de meervoudige afname € 3.807 heeft betaald."
mijn reactie hierop:
Ik heb zelf niet via de webshop besteld, maar via telefoon nadat het per internet niet lukte (te hoog bedrag voor de credit card). Ik denk dat een medewerker de bestelling in het systeem gezet heeft voor de normale prijs. Die drie CE meters zijn dan in der daad geleverd, maar had ik eigenlijk niet besteld.
Ik geef toe dat ik de factuur te laat gecontroleerd heb, maar voel me toch een beetje benadeelt. Heb dan ook de volgende batterijen ergens anders bestelt.
Heel goede klantenservice
Heel goede klantenservice. Je kan er terecht met al je vragen en helpen je snel en professioneel verder. Ook de prijzen zijn top!
Tevreden over de hulp en expetise van Stap Naar Duurzaam.
Nadat ik mij heb laten informeren over het gebruik van een thuisbatterij heb ik een kleinere thuis batterij gekocht bij Stap Naar Duurzaam. Het installeren door mij zelf leverde wat problemen op vanuit de eigen computer aansturing. Na telefonisch overleg van hun helpdesk was het echt een fluitje van een cent om alles keurig aan het werk te krijgen. Zelden zo'n goede en kundige hulp meegemaakt, gewoon een TOP bedrijf welk aan te bevelen is voor iedereen.
Louche
Louche, aan mensen met btw nummer willen ze niet intracommunautair leveren, hier zit een reukje aan. Best afblijven. Met hun gechat via whatsapp en is iets heel raars. Ik vertrouw het zaakje niet
Marstek VenusE 3.0
op 8/10/2025 een Marstek VenusE 3.0- Plug en Play thuisbatterij besteld. Deze werd zoals aangegeven binnen een week - na afspraak met transportbedrijf - geleverd. De transportfirma gaf netjes een seintje hoe laat ze zouden komen. Het was gemakkelijk alles werkend te krijgen en op mijn vragen via WhatsApp kreeg ik snel antwoord.
aangename stap naar duurzaam!
Op 25 augustus 2025 een Marstek Venus 5.12 E 2.0 besteld, op 28/8 geleverd en 2u later aangesloten en in dienst! Vlotte en duidelijke communicatie! Lage prijs en vlotte service, bedankt!
Super tevreden van de webshop en de…
Super tevreden van de webshop en de service na verkoop echt een aanrader om bij deze website te bestellen top team
Officiële Marstek dealer die snel reageert en levert
Mijn 2e Marstek Venus 2.0 vanochtend besteld en morgenochtend geleverd. Ze reageren snel en je vragen worden ook goed beantwoord. Ook fijn dat zij een officiële Marstek dealer zijn mochten er zich in de toekomst problemen voordoen.
Zeer correcte afspraken op een…
Zeer correcte afspraken op een vriendelijke manier. Stipte levering! Een aanrader om hier te kopen
Medewerker Aleksandr Illic heeft ons…
Medewerker Aleksandar Ilic heeft ons fantastisch geholpen. Tijdens huisbezoek goede uitleg gekregen en meteen een offerte op maat. Ook bij een concurrerend voorstel nog meegedacht in de mogelijkheden. Veel contact ook vanuit Aleksandar om uiteindelijk de beste deal voor mij te krijgen. Top adviseur en top partij.
Het zijn topper ze komen afspraak na en helpen online of telefonisch zijn heel goed
Het zijn menens die zeggen wat ze na komen echt toppers
The Trustpilot Experience