See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Het klopt wat iemand over Rataplan Haarlem-Noord schrijft. De helft van het personeel daar is gewoon super onbeschoft. Bovendien is de winkel vaak een zooitje, smerig en er is nauwelijks leiding. A... See more

Company details

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Ongelooflijk onvriendelijk personeel…

Ongelooflijk onvriendelijk personeel als je je spullen komt brengen. Er kan nog geen “goedendag” of “bedankt voor de spullen” vanaf. Je krijgt alleen maar een sneer als ze iets niet moeten. Wij gunnen het liever een andere kringloop en zullen hier geen spullen meer brengen!

23 March 2026
Rated 1 out of 5 stars

Het klopt wat iemand over Rataplan…

Als je iets brengt, niks van goede morgen o.i.d. “Op de tafel zetten” wordt je toegesnauwd.
Je krijgt niet eens een bedankje als zo’n ongelikte beer het magazijn je spullen aanneemt. Dat joch heeft ook een ongelooflijk agressieve uitstraling. Boeken en CD afdeling ook van die typische gasten en dan bedoel ik niet dat ze een of andere beperking hebben maar gewoon ongelooflijk brutaal en onbeschoft zijn. Er zijn wel gezelligere en ook goedkopere kringloop winkels in de regio. Ik kom er niet meer. Doe bij deze ook meteen een oproep om je gebruikte spullen NIET naar een Rataplan verstiging te brengen !!!!! Ze krijgen alles voor niets maar vragen zelf de hoofdprijs. Houden zodoende ook geen rekening met de minderbedeelden in de samenleving die naar een kringloop komen omdat ze nou eenmaal niet veel te besteden hebben. Omdat ze zo duur zijn is de doorstroming van goederen ook niet optimaal, veel wordt niet verkocht en beland uiteindelijk bij hun in de afvalbakken. Dat is dan het resultaat van je goed bedoelde intentie om anderen met goederen te helpen. MET EEN GROTE BOOG OMHEEN LOPEN !!!!!!

10 March 2026

Boeken worden verbrand

Ik ging altijd graag naar Noppes voor betaalbare boeken, maar nu hebben ze een gek systeem met vaak oneerlijke woeker prijzen bedacht. Een medewerker weet mij zelfs te vertellen dat ze boeken niet meer afprijzen maar gewoon laten verbranden als ze te lang liggen (mede door de te hoge prijzen) ik wist niet wat ik hoorde. De lopende bak, met boeken voor eur 2 was juist zo leuk bij Noppes en zorgt niet voor onnodige verspilling. Management vaker gesproken , staan nergens voor open en lachen het weg.

20 February 2026

Belachelijkduur

Dit was altijd een heerlijke winkel met leuke spullen voor een leuke prijs. Ik bracht ook altijd mijn eigen spullen naar deze winkel zodat ze deze weer konden verkopen. Maar wat is hier gebeurd??? Wat een belachelijke prijzen worden er tegenwoordig overal voor gevraagd. Een boek voor 6,95 en iets van de Action is hier nog duurder dan dat het nieuw bij de Action koopt. Mij zie je hier niet meer en mijn spullen breng ik ook wel naar een andere kringloop

28 January 2026
Rated 1 out of 5 stars

Ongelooflijk slechte ervaring met dit…

Ongelooflijk slechte ervaring met dit bedrijf. Ze zouden ons bed en matras van 160x200cm mee nemen. Foto's gemaakt van het bed en matras, ze zouden het bed en het matras mee nemen, tenzij het er slecht uit zag en dan zou de chauffeur mogen weigeren. Het bed en matras is nog geen 3 jaar oud, het matras zit zelfs nog 7 jaar garantie op, maar ze hebben het dus mooi niet mee genomen! Met pijn en moeite heb ik het grote matras naar beneden gekregen, speciaal vrij genomen om het matras begin van de middag buiten te zetten zodat het niet vochtig zou worden, netjes op een schoon kleed buiten gezet.. En wat moeten we nu doen? Matras in de woonkamer leggen totdat ACV het kan opkomen halen over 3 weken?!Schandalig!!

20 January 2026
Rated 1 out of 5 stars

Op 06-01-2026 heb ik een tas besteld…

Op 06-01-2026 heb ik een tas besteld bij de webshop van Rataplan.

Deze stond geadverteerd als ongebruikt en in zeer goede staat.

Vandaag heb ik de tas ontvangen, en de schimmel lucht kwam letterlijk door de verzenddoos heen.

De tas is overduidelijk gebruikt en in een slechte staat, met meerdere vlekken en een rits die er binnen 5 minuten van af viel.

Al met al was dit de eerste en laatste ervaring met de webshop van Rataplan.

Gezien de klantenservice van Rataplan al niet bepaald klantvriendelijk is, neem ik de 32,- Euro maar als een wijze les.

6 January 2026

Onbeschoft personeel met grootheidswaanzin

Wat denken ze wel niet bij het inbreng punt van Rataplan Haarlem Noord? Dat ze een exclusieve antiquair zijn? Met een chagrijnige houding van :je mag blij zijn dat je het af kan geven hier. Liet de dienstdoende nietsnut mijn kookboeken zo op het beton vallen. Ik begrijp heus dat er mensen zijn die al hun meuk in vuilniszakken daar willen dumpen, maar een beetje fatsoenlijk omgaan met spullen die iemand netjes in verhuisdozen komt brengen is blijkbaar teveel gevraagd. Ik heb daar al vaker slechte ervaringen gehad, maar nu blijkt dat het meer regel
Is dan uitzondering; besluit ik tot het plaatsen van een review. Het zou een win/win situatie moeten zijn, dat hele kringloopsysteem?

29 December 2025
Rated 1 out of 5 stars

Wat een prutsers, geen zaken mee doen!

Wat een aanfluiting!!

Een afspraak gemaakt om een bankstel op te laten halen, Nadat we met veel moeite het bankstel van een hoger gelegen etage op straat niveau hebben gekregen, besloten ze de bank niet mee te nemen vanwege "verkleuring".

Het was een velours bankstel, het is de bedoeling dat de stof verschillende kleuren heeft. Daarna kregen we te horen: bel de gemeente maar, misschien kun je hem op laten halen als grofvuil. We hadden hem beter gratis aan kunnen bieden op Marktplaats in plaats van proberen om iets goeds te doen en hem te doneren aan een tweedehands organisatie.

Absoluut geen zaken mee doen!! Wat een prutsers.

16 December 2025
Rated 1 out of 5 stars

Vermijd de winkels van rataplan !

Na de overname van Noppes zijn de vestigingen van Rataplan in Purmerend en Volendam genante smerige voddenwinkels geworden. Overvolle rekken met vieze (ronduit smerige) kleding dat veelal kapot is wordt te koop aangeboden voor de hoofdprijs! nieuw is nb goedkoper ! Maar niet alleen de prijs is schofferend ook de vervuiling die plaats heeft. In Purmerend stinkt het niet alleen , kijk je naar beneden dien je je een weg te banen over de op de grond liggende ronduit smerige troep , en in pashokjes dwarrelen de stofvlokken naar beneden die zich daar op de lampen jarenlang verzameld hebben en dit levert nog eens gevaar op voor de gezondheid. Ronduit genante vertoning en voor de werknemers al niet gezond laatstaan voor de klanten. Reviews op de website worden tegengehouden want door Rataplan eerst beoordeeld en daarom nu op trustpilot gezet. Opmerkelijk dat er veel gelijkgestemde reviews zijn en dus hoogtijd voor ingrijpen van toezichthouder NVWA en ACM, niet in het minst omdat er ook etensresten, zoals over de datum koek e.d., in de winkels worden aangeboden en er gezondheidsgevaar aanwezig is voor personeel en klanten.

8 November 2025
Rated 1 out of 5 stars

Te duur, slecht/ onjuist en toen niet geholpen

Hoi,
Kom net uit de winkel.
Informeer naar n wasmachine van ongeveer € 75,- (die andere wasmachines zijn veel te duur overigens).
Vraag naar garantie, zegt hij drie dagen. Een klant nota bene verteld dat t langer zou zijn.
Ik vertel vervolgens dat ik een hele lijst heb om in te kopen.
We gaan naar beneden..
Er gebeurt niets, dus ik maar eens informeren.. ik moet wachten. Waarop is mij niet duidelijk.
Na 5 minuten ben ik weggegaan, zie die medewerker in mijn ooghoek nog terug naar boven lopen.
Bijelkaar ben ik dan al 20 minuten in de winkel geweest, heb voor iemand € 500,- te besteden aan huisraad.

Tijdverspilling en veel en veel te duur..
Een paar voorbeelden:
Matras 33,- we hebben het hier over tweedehands hè?!
Bank, zeer eenvoudig, pootjes ontbreken 66,-
Bestek, durfde niet meer te kijken..

28 October 2025
Rated 3 out of 5 stars

Er zijn best leuke spullen te koop en…

Er zijn best leuke spullen te koop en veel kleding. Veel keus.
Soms nog wel prijzig inderdaad voor 2e hands.
Meisje bij koffiecorner is erg koel en zakelijk. Geen of weinig oog voor de klant. Ook hier schrik ik echt van de prijzen. Ik kom hier ook voor de gezelligheid. Maar koffiecounter heeft geen sfeer. Het wordt nu wel ingericht voor de kerst, maar ik zou er meer kleden en licht in verwerken. Lees wel dat er wordt samengewerkt met een leerbedrijf, maar ik heb zelf ook studenten opgeleid. Kan echt anders. De heren die later afrekenen zijn wel gezellig.

23 October 2025
Rated 2 out of 5 stars

Je moet nooit buigen voor iet ofi7 of je hebt echt enmok hoop dat jniet opbaa wordtd wat

Nou ik ben werkzaam bij 1 van jullie winkels dek ook dat ik een groot probleem krijg maar dat neem ik op de koop toe . Zelf ben een tijd zelstange weest,chef werkplaats en storings monteur met alle voorkomende werkzaamheden. Het spijt mij zeer dat er iemand bij ons de betere of antieke komt taxeren maar de man heeft een kringloop winkel om de hoek wordt bij ons gekocht voor 1.59 en daar verkocht voor 14.95 vindt ik raar. Heb Zeeland ook leiding geven en ideeën in gebracht die het erken makkelijker maakt ik stel voor als er apparatuur met afstand bedieng binnen komen gelijk in een zakje nr er op en ook op de tv misschien dat ik gek ben maar als ik begin aan die televisie zie ik nr 10 staan loop naar achter en ja hoor hij hoort er nog bij ook dus ze dat niet ben je een uur aan het zoek nog niet gevonden uur aan het zoeken geweest en de manier van mij levert rattaplani der tijd in met zorken waardoor de de producti daalt t

1 October 2025
Rated 1 out of 5 stars

Zelfs 1 ster is teveel voor dit…

Zelfs 1 ster is teveel voor dit bedrijf. Ongeïnteresseerd personeel; weigeren om iets uit de auto te helpen tillen dat niet zwaar maar groot was; iets ter beoordeling uit elkaar halen, vervolgens niet innemen en weigeren weer in elkaar te zetten, kortom heb mijn buik hier vol van. Ga er nooit meer naar toe

14 September 2025

Ik ga er niet meer heen

Ik ga er niet meer heen, geef ook geen spullen meer aan Rataplan.

Ik kom in de winkel, een hele rij met oude PS3 spelletjes waarvan een paar niet geprijsd waren. Vervolgens maakt die man alles €0,50 duurder terwijl er nota bene €2,50 op stond.

Ik geef aan van joh dit zijn al oudere spelletjes, €2,50 vindt ik dan ook een eerlijke prijs. Wil die ze vervolgens alleen voor €3,00 de stuk verkopen met de opmerking.

Take it or leave it. De baas wil verdienen.

Ik heb meteen mijn spullen terug in de bak gedumpt en niets meer genomen. Het is mij daar ook al eens aan de kassa overkomen dat de prijs die op het product stond niet als leidend gezien werd.

Ik kom graag in kringloop winkels maar Rataplan is voor mij nu een “no go”

Te duur, helaas niet klantvriendelijk en zeker niet de plek ok mijn spulletjes waarmee ik eigenlijk een andere blij wil maken nog ooit te brengen.

5 September 2025

Rataplan in Amsterdam

Rataplan in Amsterdam, generatorstraat: erg groot, maar wat armzalige collectie en wat er staat, is echt belachelijk duur, niet passend bij een kringloop. Soms zelfs duurder dan nieuw te koop is. Ze zijn het kringloop spoor bijster!

3 September 2025
Rated 4 out of 5 stars

Mooie kringloop

Mooie betaalbare spullen ,maar wat een nare vrouw stond er in de koffie hoek ,meerdere mensen klaagden er over ,wat een vervelende vrouw er kon geen lachje af ,verder prima voor elkaar

31 August 2025
Rated 1 out of 5 stars

Uitgebreid gecommuniceerd onzin bedrijf over de…

Uitgebreid gecommuniceerd over de spullen die opgehaald zouden worden. Dat was allemaal in orde. Toen het busje langskwam werd me eerst verweten dat ik mijn telefoon uit had staan want we krijgen een antwoordapparaat. De man uitgelegd dat je dan inspreken kan. Dat doen we nooit was zijn antwoordt.

Verder werd er van de opgegeven lijst niets mee genomen want ‘onverkoopbaar’

Kortom.

Links laten liggen dit belabberde ‘bedrijf’

18 August 2025

moeten heten de goudzoekers Rataplan Arnhem

deze kringloop winkel is uit op nieuwe spullen.
mijn evaring gemail met ze en foto's gestuurd.
ja meneer deze spullen kunnen we gebruiken.
op afgesproken dag alles buiten gezet .
komen op tijd maar gaan dan de spullen uitzoeken die ze willen hebben terwijl ze alles mee zouden nemen.
deze winkel is niet eens 1 ster waard .
mooie spullen meegenomen en de rest laten staan.
dacht helaas te laat ik had ze niets mee moeten geven.
maar gewoon de oude VERTROUWDE SWITCH MOETEN BELLEN.
mensen bel NOOIT MET HEN DEZE CLUB IS HET NIET WAARD

14 August 2025
Rated 1 out of 5 stars

1 ster is te veel voor deze sufgerukte…

1 ster is te veel voor deze sufgerukte organisatie. 1 bank aangeleverd van 1 jaar oud met 4 jaar overgebleven garantie op stof en gebreken. Mannen vonden het niet goed genoeg en lieten de bank staan. Als je nieuw wilt moet je gaan inkopen bij Pronto... absurd . Bank gaat nu naar de stort.

22 July 2025

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look