Under all kritik, flytt
Anlitade Pandy Sales för flytt, packning och flyttstädning. Alla tre tjänsterna har varit behäftade med problem och företaget har konsekvent skjutit ifrån sig ansvar.
Flytten: Det största problemet var att flytten inte genomfördes som avtalat. Allt blev inte flyttat på utsatt dag – de var tvungna att komma tillbaka flera gånger, och vid tre avtalade tider dök de inte upp överhuvudtaget. Det visade sig att Pandy använt underleverantörer som de själva inte hade kontroll över, och kommunikationen mellan parterna fungerade inte. Under transporten krossades dessutom flera lampor (värda ca 10 500 kr). Personalen slängde innehållet i kyl och frys (livsmedel för över 10 000 kr) utan att stämma av med mig, och lämnade sopsäckarna på uppfarten så att jag själv fick bekosta sanering.
Packningen: Tavellister och tavelramar skadades på grund av bristfällig packning – något jag påtalade via SMS direkt efter uppackning, men som företaget i efterhand påstod aldrig hade reklamerats.
Flyttstädningen: Två återbesök räckte inte för att åtgärda bristerna. Köparen av bostaden underkände resultatet och kontaktade firman själv med bilder. Jag tvingades till slut anlita en annan städfirma på egen bekostnad för att få det godkänt.
Hantering av reklamation: I stället för att ta ett samlat ansvar erbjöd företaget ett prisavdrag som knappt täcker värdet av de krossade lamporna – inget för förstörd mat, skadade ramar, extern städfirma, sanering eller de inställda tiderna. Argumentationen bygger på att skjuta över ansvar på branschvillkor (Bohag 2010) och tredje part, trots tydlig dokumentation och bevarad SMS-konversation.
Ärendet är bestridit och kommer att hänskjutas till Allmänna reklamationsnämnden.
Spara dokumentation om ni ändå anlitar dem – foton, SMS och kvitton på allt.