En af de værste lejeoplevelser jeg nogensinde har haft
Vær meget forsigtig hvis du overvejer at leje en bolig hos Krobi.
Min oplevelse med denne udlejer har været ekstremt frustrerende fra begyndelsen.
Da jeg underskrev lejekontrakten blev lejligheden i indflytningsrapporten officielt beskrevet som “NY” tilstand. Det er det, udlejeren selv har skrevet i rapporten.
Det jeg faktisk fik da jeg flyttede ind, lignede slet ikke noget der kunne beskrives som ny stand.
Lejligheden var tydeligvis ikke ordentligt klargjort til en ny lejer.
Badeværelset havde synlig skimmel. Vasken var tilstoppet og da jeg åbnede afløbet fandt jeg en stor mængde hår og endda en tabt AirPod inde i røret. Det viser tydeligt at afløbet ikke er blevet renset i meget lang tid.
Opvaskemaskinen var også i en uacceptabel tilstand. Inde i maskinen var der synlig skimmel og rust, hvilket man ikke forventer i en lejlighed der officielt er beskrevet som “NY”.
Flere steder i køkkenet var der fedt og snavs og filtre der ikke var blevet renset. Helt grundlæggende klargøring før en ny lejer flytter ind var simpelthen ikke blevet gjort.
På trods af alt dette blev lejligheden stadig registreret som NY tilstand i indflytningsrapporten.
Jeg fulgte reglerne præcis som man skal. Inden for 14 dages fristen indsendte jeg en detaljeret mangelliste og dokumenterede alt med billeder.
I stedet for at anerkende problemerne blev mine henvendelser bare afvist.
Kommunikationen med administrationen var også ekstremt frustrerende og førte ikke til nogen reel løsning.
At flytte ind i en ny bolig burde ikke starte på den måde.
Mit råd til alle der lejer bolig i Danmark er meget simpelt.
Dokumenter absolut alt den dag du flytter ind. Tag billeder af alle overflader, apparater, afløb og hjørner før du begynder at bruge lejligheden.
Stol ikke kun på det der står i udlejerens indflytningsrapport.
En lejlighed der beskrives som NY tilstand burde også faktisk blive afleveret sådan.