Nu efter fyra veckors försening fick jag mina 10 sparrisplantor! Med tanke på mitt tidigare inlägg och oro så måste jag skriva att alla 10 rötter var i väldigt gott skick och fuktiga vid öppning av pa... See more
See what reviewers are saying
2 veckors försening och avrivna etiketter på potatisen. Så jag får väl gissa. Förra gången var det också försening och uttorkade pepparrötter. Jag var mycket irriterad på Klostra när jag gav dom 1... See more
Company replied
Beställde blomsterlökar o i en påse var kvaliteten inte så bra. Skickade bilder o fick snabbt svar med möjlighet att välja mellan tillgodokvitto och nya lökar. Valde nya lökar o de som kom var perfe... See more
Jag vill tacka för ett fantastiskt samtal med kundservice. De fixade min order på bästa sätt. Jag kommer alltid att handla här. Har både köpt vitlökar och vårlökar. Och plantor. Jag är hel nöjd.... See more
Company details
Written by the company
En renodlad nätbaserad handelsträdgård. Etablerad 2007 med idag nästan 50 000 kunder per år. Skickar frö, lök, knölar, rötter, sättor och t.o.m plantor i paket till ombud eller direkt till dörren över hela Sverige. Ger alltid 100% transportgaranti. Vi arbetrar inte aktivt med Trustpilot men har den öppen och besvarar i möjligaste mån spontana kundomdömmen. Därav de ringa antalet. Vid frågor når du oss på: hello@klostra.se
Contact info
Toppenservice
Toppenservice! Mycket bra varor. Seriösa. Snabba svar. Ja, det kan inte bli bättre!
Nöjd kund Christina Hedberg
Bra service!
Vad trevligt att ni ersatte med annan potatis när sorten jag beställt inte visade sig hålla rätt kvalitet, krediterade, gav en liten extragåva samt erbjöd en rabattkod! Bra jobbat, så behåller man sina kunder!
Bristande kundservice & minimala plantor.
Försökt att tre gånger få kontakt med kundservice via mail då jag ville reklamera min leverans då paketet uppenbart hamnat i kläm under resans gång. Jag har förståelse för att man kan ha mycket att göra men tycker att återkoppling borde ske snabbare. Idag har det gått en vecka sedan jag mottog paketet och jag har inte hört ett ljud från klostra ännu.
Mitt paket hade blivit mosat så mina små jordgubbsplantor hade trillat ur sina krukor och allt var bara totalt kaos när jag öppnade mitt paket.
Eftersom jordgubbsplantorna var minimala, ca 2 cm höga och knappt hade några rötter så var chansen mycket liten att de stackare jag lyckades gräva fram i jordmassan skulle överleva. En av fem hade ruttnat redan då och 2 dagar senare var alla döda.
Jag tycker att man ska försöka skriva leveranshöjd på plantan på sin hemsida. När jag köper något i en 6cm kruka tänker jag ändå att det inte är så fjuttigt som 2cm högt, som jordgubbsplantorna var. Ofta köper man ju jordgubbsplantor i 7cm kruka så ingen jätte skillnad men de är ju betydligt större än de ni skickade. Dessa små stackare ni skickade för 30 kr styck finns ingen som skulle köpa och ge 30 kr styck för i en vanlig trädgårdshandel, där man ser dem, det kan jag lova. Dessutom när de är så späda har de ju knappt några rötter, alltså väldigt känsliga för leverans. Jag beställde från klostra för några år sedan, barrotade perenner och buskrosor, då tyckte jag att perennerna var väldigt små till det priset jag betalade. Inkrukade större exemplar kostade ungefär samma i närmaste handelsträdgård. Buskrosorna blev jag chockad över, men jag hade missat att det stod 8cm kruka. Det var en liten späd pinne i krukan. Nu 4 år senare börjar det faktiskt likna en liten buske.
Det var med viss tveksamhet jag beställde från klostra igen, då jag hade min egen erfarenhet sedan tidigare men det var det enda stället som jag hittade jordgubbsplantor av sorten Toscana på. Så jag chansade. Och det gick dåligt.
Till er som funderar på att beställa, tänk en gång till.
Till klostra efter svar:
Fast jag har mailat tre gånger sedan jag mottog mitt paket. 10 juni- samma dag jag hämtade ut det, sedan 14 juni samt 15 juni.
Har bifogat bilder på paketet och hur det såg ut när jag fick hem det samt öppnade det i mitt mail.
Ordernummer är 1000169026.
Jag kan mycket väl kontakta er via mail återigen men det är ju lönlöst när jag inte får svar, mailadressen jag skickat till är den korrekta till er kundservice. Det var det första jag kollade när jag inte fått svar efter några dagar.
Vänligen kontakta mig , Fredrika Mann

Reply from Klostra Handelsträgård AB
Jättebesviken på grönsaksplantorna och…
Jättebesviken på grönsaksplantorna och jordgubbsplantorna jag fick. Det står ju förvisso att krukan är 6cm men plantorna är ju så otroligt ynkliga. Flera var bara att slänga eftersom de var helt mögliga och bara hade krympt ihop till ingenting...
Det enda som höll måttet någotsånär var svartkålen och rosmarin. Jag beställde för ett par år sedan å de plantorna var jättefina och kraftiga så detta var ett riktigt bottennapp. Skulle vilja reklamera 75% av ordern, hur gör jag?
Jag har skickat bilder på det som var helt dött men frågan är om det andra hämtar sig?
Känner mig faktiskt lurad och kommer inte att beställa något mer om Klostra inte förbättrar kvaliteten.

Har blivit sämre
Upplever en klar försämring jämfört med tidigare år. Storleken på plantorna har minskat. Kanske vill man sälja kvantitet före kvalitet/storlek? Plantorna vi fick i år var minimala i storleken. Äggplantan tex var ca 6cm hög, jämfört med 25-30 cm från blomsterlandet. Om man räknar in pris osv, så är det skrattretande. För så små plantor är det bättre att förodla själv.
Dom plantor ni skriver ska vara "flera" per kruka är då 2st per kruka. Bättre att skriva ut det på hemsidan. Butiken kan tyvärr inte rekommenderas längre i dagsläget.

Reply from Klostra Handelsträgård AB
Sista gången jag beställer…
Sista gången jag beställer grönsaksplantor från klostra. Alla plantorna var i ett mycket dåligt skick och jag tror inte att någon av dom kommer att överleva. Hade verkligen sett fram emot att få fylla mitt växthus med alla olika sorter av grönsaker och meloner, nu får jag börja leta efter nya då det är försent att så egna.,

Reply from Klostra Handelsträgård AB
Flertalet av plantorna vid båda…
Flertalet av plantorna vid båda leveranserna var i riktigt dåligt skick eller helt döda. ( om man inte räknar bladmögel som levande), trots uthämtning av paket samma dag som leveransen kom. ( det sista paketet, det första blev tyvärr inte uthämtat direkt så därför nämnde jag bara de som var utom räddning i den leveransen)
Har hört av mig och bett om återkoppling utan resultat.
Riktigt dåligt med tanke på hur mycket pengar jag ändå spenderat på dessa plantor.. 🥴

Kundservice i världsklass
Bra produkter, och riktigt bra kundservice! Trots hög belastning fick jag snabbt hjälp och Klostras kundservice föreslog själva en smidig lösning för att justera min order och leveranstid som jag önskade - över förväntan! Kanonbemötande 👌
Jätte bra och snabb servic
Jätte bra och snabb servic. Har aldrig varit missnöjd med varorna jag har köpt och jag har varit kund i flera år och har köpt många kilo potatis och det kan vara problem med ruttna men aldrig hos Klostra.
Beställde fröer och fick det levererat…
Beställde fröer och fick det levererat . Jag är nöjd med min order.
Suverän service och tillmötesgående.
Suverän service och tillmötesgående.
Bra sortiment och bra priser.
Snabba svar väldigt tillmötesgående…
Snabba svar väldigt tillmötesgående problemlösnings inriktade det är vad Klostra är kommer definitivt att beställa mer frö o sånt 🌞🌞🌞🌞🍁
Jag vill tacka för ett fantastiskt…
Jag är hel nöjd.
Tack tack tack för den servicen som ni ger
Ingela Anthelenius
Fina varor var gång
Fina varor var gång
Jag har köpt sparris, tulpanlökar och dahlior, även några perenner. Rekommenderar er alltid till andra.
Sparrisen var otroligt kraftig och fin och jag fick med en extraplanta där en i 5-pack var lite mindre.
Mycket bra information om tulpanerna doftar, det vill jag gärna och om de återkommer, det är så trist när man köper engångstulpaner.
Mycket nöjd med alla mina order. Lång leveranstid på vissa varor står i texten när man beställer.
Mvh Lena, mycket nöjd kund
En tomatplanta 1 cm + löss på blåbärsplantorna
2 tomatplantor kom inte p.g.a. missväxt. 2 levererades varav en ena 1 cm hög och den andra 10 cm, tunn och smal!!!! 2 blåbärsplantor som båda hade löss.
Rosmarin, persilja och dill var ok. Sallaten var väldigt fin! Den växer också friskt.
Jag beställde först och främst för jag ville ha ekologiska tomater. De två jag fick kommer inte att växa till sig innan säsongen är slut trots omplantering enligt alla regler. De andra två kom aldrig (Jag fick pengarna tillbaks.) Allt var en väldigt stor besvikelse. Första och sista gången jag beställer från Klostra!

Reply from Klostra Handelsträgård AB
Halvdöda, mögliga och ruttnande växter
Har nu testat Klostra tre gånger med förhoppningen att de någonsin ska göra rätt. Aldrig mer detta företag!
Beställde jordgubbs- och smultronplantor för någon månad sedan. Smultronen var okej, men av jordgubbarna var två halvdöda vid ankomst och torvkrukorna de kom i hade redan börjat mögla. En jordgubbe dog tyvärr inom en vecka efter ankomst trots att den fick både sol och ny, fräsch jord.
Testade sedan tomatplantor då mina frön inte velat ta sig och alla andra ställen var slutsålda. Även tomaterna var i mycket dåligt skick och kom i möglig kruka. De lever än men först nu har de börjat knoppat sig trots södersol och varma temperaturer.
Nu senast reade de ut jordgubbsplantor då säsongen går mot sitt slut så jag tänkte ge dem en sista chans då det inte var tal om många kronor. Av fem plantor var tre så gott som döda vid leverans (två dagar efter att de blev packade). En var helt täckt med mögel och mögliga, äckliga jordgubbar. En hade långt gången, mycket synlig rotröta. En annan hade bara bruna blad pga. kyla eller övervattning. Övriga två var okej men inte bra, dvs. de lär nog överleva men tvivlar på att det blir en enda jordgubbe då de saknar knoppar.
Det är tydligt att växterna är i dåligt skick redan när de packas. Med andra ord VET Klostra om att de skickar döda och halvdöda växter och räknar med att ingen orkar bråka om återbetalning - speciellt då de hänvisar till ARN om man inte ringer direkt efter leverans (lätt om man jobbar på dagarna då de bara erbjuder hemleverans dagtid).
Håll er borta från detta företag. Det är inte värt mödan.

Stora
Stora, kraftiga jordgubbsplantor. Tredje gången jag beställer och jag är väldigt nöjd.
ALDRIG MER KLOSTRA
NU ÄR MÅTTET RÅGAT.
Mitt inköp från Klostra var ett STORT bottennapp: nästan hälften av leveransen gav barrotade plantor blev fel. Vissa beställda sorter saknades helt, andra som jag inte alls beställt fanns med i paketet, en förpackning var dessutom tom! Men framförallt: ALLA PLANTOR VAR OERHÖRT YNKLIGA OCH DELVIS MÖGLIGA.
Detta var min allra sista beställning från Klostra, detta gör jag aldrig om. Visserligen reglerades kostnaden med avdrag vid påpekandet och jag har nu fått de sorter jag beställde - allt annat hade varit brottsligt - men att ens skicka iväg plantor som är såpass undermåliga är inte rimligt. Det stinker geschäft?
(Inget av det jag köpte (20-30 rötter av fem-sex sorter) har ännu kommit upp ovan jord - men det kanske kommer.)

Köp inte tomatplantor från Klostra
Jag är mycket besviken på Klostra. Gjorde min första beställning hos dom april 2021. Beställde 3 olika tomatsorter, två plantorna av varje sort. ( Vanliga och mycket lättodlade) Två av sex levererade tomatplantor jag beställt var så små (två cm höga med endast två kronblad) att det är skamligt att ta betalt. Under de fyra veckor jag fick vänta på min leverans hade jag sjäkv kunnat odla plantor i minst dubbla storleken. De andra fyra plantorna var visserligen 4-5 cm höga, men ack så späda. Köp INTE tomatplantor från Klostra!

The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.