⚠️ Min chokerende oplevelse i Fitness…
⚠️ Min chokerende oplevelse i Fitness United Risskov – trusler på livet og tydelig racisme
Jeg har i mange år været medlem af Fitness United, men det jeg oplevede i går i saunaen i Risskov-afdelingen, var så ubehageligt og krænkende, at jeg stadig er rystet.
Jeg gik ind i saunaen for at slappe af, men kort efter jeg satte mig, kom en mand hen til mig med en truende attitude og sagde, at jeg skulle flytte mig – selvom der var masser af plads på begge sider. Da jeg ikke flyttede mig helt væk, satte han sig helt tæt på mig og skubbede mig fysisk med armen.
Jeg bad ham roligt om at lade være med at røre mig, men i stedet begyndte både han og hans ven at true mig verbalt og tale til mig på en måde, der var klart intimiderende. Jeg kunne mærke på deres tone, at de forsøgte at presse mig psykisk og få mig til at forlade saunaen.
Da jeg til sidst valgte at rejse mig og forlade saunaen, fulgte den ene mand efter mig sammen med en medarbejder fra Fitness United.
Her skete det mest chokerende: Manden pegede direkte på mig og sagde med truende stemme:
“Jeg skal nok huske dit ansigt.”
Jeg spurgte ham, hvad han mente med det, og om jeg skulle forstå det som en trussel. Han svarede gentagende gange foran Fitness Uniteds medarbejder:
“Ja, det er en trussel på livet. Jeg skal nok huske dig.”
Dette var ikke en misforståelse – han gentog truslen flere gange, og medarbejderen stod ved siden af og gjorde intet. Ingen forsøgte at stoppe ham eller beskytte mig. Tværtimod stod de bare og så på, som om det var helt normalt.
Jeg var chokeret, bange og følte mig totalt utryg.
Det mest groteske var, at jeg bagefter henvendte mig til centerlederen (direktørens kone) for at fortælle, hvad der var sket.
Men i stedet for at vise forståelse eller hjælpe, sagde hun, at hun allerede havde talt med sin medarbejder, og at hun ikke ville gøre noget ved sagen.
Da jeg bad om at indgive en klage, nægtede hun at modtage den og sagde blot, at jeg “bare skulle lade det ligge”.
Dagen efter modtog jeg så en mail fra Fitness United direktør ved navn Thomas, hvor der stod, at jeg er bortvist for evigt fra centret – uden nogen forklaring eller mulighed for at forsvare mig.
To mænd af dansk etnisk baggrund kan true mig gentagne gange på livet foran en medarbejder – og alligevel er det mig, der bliver smidt ud.
Jeg oplever det som klart racistisk og uretfærdigt.
Jeg føler mig diskrimineret, nedgjort og totalt svigtet af et center, hvor jeg burde føle mig tryg.
Denne oplevelse har gjort mig dybt rystet og har ødelagt min tillid til, at Fitness United behandler alle medlemmer lige – uanset baggrund.
Racisme og trusler hører ikke hjemme nogen steder – og slet ikke i et fitnesscenter, der burde stå for fællesskab, sundhed og respekt.
12 November 2025
Unprompted review